Анкета

Как се мотивирам за спорт?
 
Банер

Регистрация

Банер
Банер

Автори

Приятели

Вие сте тук:Начало»Хранене»Червен картон на излишните килограми
Четвъртък, 12 Август 2010 11:38

Червен картон на излишните килограми

От Витаминаспорт
Оценете статията
(3 оценки)
автор: Красимир Толев автор: Красимир Толев
В борбата срещу затлъстяването всички средства са допустими. Най-новата форма на протест са червените картони. Не като във футбола, но със същата цел. Да накажат нарушителите. В този случай нездравословните навици и неполезната храна. Проектът с име „Програма Густино" включва 26 000 испански ресторанта, членове на веригата „червени билети" /на български купони/. Инициатор на идеята е фирмата „Accor Services".
Да се надигнат от масата и да тръгнат да търсят солницата из ресторанта. Белият хляб и кроасаните се крият в най-затънтения ъгъл на заведението. Десертът – винаги за после. Тези и още няколко лесни за изпълнение промени в обслужването, карат много от клиентите да изоставят първоначалното си намерение – като например да наръсят солидно храната си със сол - и дояждат храната в натурално състояние. sol
Още по-добрата възможност вместо сол в ресторанта да се сложат прибори пълни с ароматни подправки, които помагат за метаболизма и служат като антиосксиданти. С почти декоративни промени заведенията за обществено хранене могат да се превърнат в места и за здравословно хранене. Към тези нововъведения трябва да се добави и задължителната бутилка или кана вода, която да е за сметка на собственика – така ще се избегне поръчването на газирани напитки или бира, необходими за утоляване на жаждата след тежка работна сутрин.

Изброените са само няколко от 10-те мерки, които Министерството на здравеопазването в Испания направи задължителни като превантивни в борбата със затлъстяването, както и за популяризирането на станалата модерна по света „средиземноморска диета". Доказано е, че 26% от испанците се хранят извън къщи заради работата, която имат.

По настоящем 175 000 души ежедневно използват въпросните червени билети, чрез които се възползват от „балансирани менюта" – какво ще рече това? Обяд съставен от диетолози и чиято основна цел е да увеличи консумацията на зеленчуци, бобови растения, плодове и риба, както и да намали употребата на сол и индустриални сладкиши.

Add comment




muğla bayan escort escort aydın bayan bayan çanakkale escort balıkesir escort tekirdağ escort bayan gebze bayan escort escort bayan bayan buca escort edirne bayan escort