Анкета

Как се мотивирам за спорт?
 
Банер

Регистрация

Банер
Банер

Автори

Приятели

Вие сте тук:Начало»Хранене»Рецепта в снимки»Ориз с омари - рецепта на Руми Сарайска за желаещите да отслабнат през лятото
Събота, 16 Юни 2012 12:54

Ориз с омари - рецепта на Руми Сарайска за желаещите да отслабнат през лятото

От Витаминаспорт
Оценете статията
(2 оценки)

В България омарите са доста скъпи, но ако имате повод можете да си позволите да се поглезите. Божествено е, твърди Руми Сарайска, която отново бе така добра да сподели с читателите на Витаминаспорт поредната си здравословна рецепта в снимки - ориз с омари. Лятото е сезонът, през който много хора си позволяват да консумират повече морски дарове защото това е вкусна и полезна храна. Онези, които искат да отслабнат, могат да извлекат и още една полза – да намалят личното си тегло, ако знаят няколко важни неща за консумацията на храната от морето и океана. Първо - енергийната стойност на рибата, скаридите, мидите, омарите, калмарите и т.н. е много по-ниска от тази на месото, затова те се включват във всички диети за отслабване. Второ – те съдържат много полезни за организма вещества – от протеини до витамини, и ако се храните с морски дарове, няма да страдате от недостиг на никое нужно за организма ви вещество.


Необходимите продукти за приготвянето на ориз с омари са следните:
Oriz_s_bogavante-12 омара
1 пакет царски скариди
1 глава лук
4-5 скилидки чесън
1-2 настъргани домата
1 бульон от риба
Ориз - по една пълна шепа за човек
Магданоз на вкус, сол и черен пипер
Коняк

Начин на приготвяне:
Запържва се лука, чесъна и настърганите домати. Към сместта се прибавят и обелените и размразени царски скариди и двата омара, разрязани по дължина. След като всичко е запържено се сипва една малка чашка коняк и се запалва /фламбира се/.

Добавя се ориза, който се запържва леко в зехтин. Прибяват се подправките - сол, черен пипер и бульона. Магданозът се измива и както е на връзка се поставя в центъра. Когато оризът е полуготов, връзката магданоз се изважда цяла. По желание на кулинара и похапващите - може да се прибави червен пипер или шафран.


Тази рецепта е по-дълга от моите 15-минутни, но не много - само докато се свари ориза. Ще се радвам ако ви хареса, мили витаминчовци!

Поздрави, Руми Сарайска

 

Add comment




muğla bayan escort escort aydın bayan bayan çanakkale escort balıkesir escort tekirdağ escort bayan gebze bayan escort escort bayan bayan buca escort edirne bayan escort