Анкета

Как се мотивирам за спорт?
 
Банер

Регистрация

Банер
Банер

Автори

Приятели

Вие сте тук:Начало»Хранене»Рецепта в снимки»Тортия с пушена сьомга и пресен лук
Сряда, 16 Май 2012 17:25

Тортия с пушена сьомга и пресен лук

От Витаминаспорт
Оценете статията
(1 Оценка)
Тортия с пушена сьомга Тортия с пушена сьомга Руми Сарайска
Стане ли въпрос за испанска кухня и всички се сещат за паея и тортия... Е, днес в рубриката "Рецепта в снимки" предлагаме рецептата за тортия на Руми Сарайска, която приготвя този дебел омлет с яйца, пресен лук и пълна с полезните мазнини омега, пушена сьомга. Това здравословно хапване отнема само 15 минути за приготвяне и на всичкото отгоре е вкусно, евтино и лесно за изпълнение дори в най-тясната кухня. В Испания тортията се консумира по всяко време, без значение дали е топла или студена. В рецептата на Руми присъстват и пресни червени доматки, а количеството зависи от това "кой колко може да поеме".
Продукти:
6 яйца
2 връзки пресен лук
4-5 листа пресен джоджан
Сол на вкус
Пушена сьомга
Пресни червени домати

Tortilla_Rumi_Saraiska

Време за приготвяне: 15 минути

 

Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука наситно
2. Запържете лука в зехтин
3. Разбийте яйцата и ги посолете
4. В тигана, в който сте пържили пресния лук, оставете съвсем малко зехтин
5. Прибавете разбитите яйца и разбъркайте
6. Разклатете сместа, докато отдолу се образува златиста коричка
7. След това я обърнете като палачинка и оставете за още малко на котлона
8. Сложете тортията в съд
9. Нарежете доматите по ваш вкус и подгответе пушената сьомга
10. Сервирайте на парчета като торта

 

Забележка:
Количеството на доматите и пушената сьомга зависи от индивидуалните предпочитания на хранещия се! Руми спазва максимата "кой колкото може да поеме". Да ви е сладко витаминчовци!

Add comment