Анкета

Как се мотивирам за спорт?
 
Банер

Регистрация

Банер
Банер

Автори

Приятели

Вие сте тук:Начало»Джаджи»Софтуер за професионални треньори по поръчка на Моуриньо - Моу-пад! Moupad
Понеделник, 25 Април 2011 13:07

Софтуер за професионални треньори по поръчка на Моуриньо - Моу-пад! Moupad

От Витаминаспорт
Оценете статията
(4 оценки)
www.google.es www.google.es
Жозе Моуриньо е страстен почитател на новите технологии заради удобството и бързината, с която подобряват работата му като футболен треньор. Именно тази е причината, "тефтерчето" с което си служеше неговия помощнки в Реал Мадрид Айтор Каранка, меко казано да го смущава. Португалският наставник на "белите" се умори да пише на ръка схеми, позиции, смяна на тактика върху хартия с капацитет от едва 100-на страници. И не губи време. Моу установява контакт със софтуерна фирма, която основно се занимава с проектирането и производството на нови технологии за футбола. "Моу-пад" може да обработва информация за Реал М и съперниците дори от мобилен телефон.
Forward Green е португалска софтуерна компания, която с удоволствие се заема с поръчката на Жозе Моуриньо - да изработи софтуер, с който треньорът на Реал Мадрид да може да работи върху самия футболен терен, с максимален капацитет и лесно достъпна архивна информация. За да постигнат максимално добри крайни резултати, специалистите по информатика Tactica_Mou-1работят "рамо до рамо" с Жозе, за да придобият лични впечатления от това, което иска португалеца. Непрекъснат диалог, съвети за подобряване, разрешения на минутата, проби...всичко с това с една единствена цел - да се улесни и оптимизира работата на Моуриньо като треньор в професионалния футбол. И не само неговата, разбира се! Резултатът от този труд се нарича Mourihno tactical board.

"Програмата може да бъде използвана на всеки компютър, но също така и от голяма част от мобилните устройства от последна генерация. Основното предимство е времето за отговор на поставените задачи. Само с един "клик" потребителят разполага с всичката информация за отбора-съперник, футболист по футболист, позицията и движенията в атака на всеки играч, защитната линия, статичните и заучени положения за атака, както на противника, така и на твоя собствен отбор. И всичко това, събрано в един малък портативен компютър или мобилно устройство" - разказва един от отговорниците за проекта Педро Араухо.

Довиждане на хартията. Вече няма да виждаме Айтор Каранка със своята "лична хартиена енциклопедия" в ръка, как демонстрира на Жозе Моуриньо кой играч къде трябва да се премести или коя позиция да се покрие по-добре, взависимост от стратегията на съперника. Вече ще сме свидетели как Айтор само с две "клик"-ания ще разполага с целия състав на екрана, дори с онези, които отсъстват поради контузия.

Програмата вече е достъпна за ВСИЧКИ треньори по футбол с пазарна цена 39,95 евро. Жозе Моуриньо изпробва в продължение на Tactica_Mou-3две седмици новата технология преди да бъде пусната в продажба на 5-те континента.

Mourihno tactical board
е направен така, че да се използва от треньорите по футбол във всяка категория и възраст. За феновете, които също се интересуват от тактически схеми и разположение на футболистите, също е препоръчителен инструмент за "забавление". От 16 април бе пусната в продажба и в интернет на сайта: www.mourinhospecialboard.com

Важно уточнение: информацията, която ще използват треньорите по футбол трябва да се вкара предварително. В случая на Моуриньо, тази "тежка задача" не е негово задължение, а на помощниците му. За останалите "простосмъртни" обаче, "качването" на информация ще се окаже голямото предизвикателство преди да започнат да употребяват самата софтуерна програма, която казват била лесна за управление!

Add comment