Анкета

Как се мотивирам за спорт?
 
Банер

Регистрация

Банер
Банер

Автори

Приятели

Вие сте тук:Начало»Събития»Кръжокът Витаминаспорт с първи успех...забавляваме се заедно!
Сряда, 22 Септември 2010 20:16

Кръжокът Витаминаспорт с първи успех...забавляваме се заедно!

От Елисавета Шидерска
Оценете статията
(1 Оценка)
Кръжокът Витаминаспорт записва първи успехи. И най-първият от тях е, че се забавляваме заедно. После идва ред на правилното разтягане, първите стъпки към здравословното хранене, тонификацията...а в сряда вечер научихме, че „успехът може и да надебелява...а абсолютния успех, надебелява абсолютно." (Лорд Актън).Поредната среща на „Витаминаспорт" в Испано-българския център в Мадрид премина под мотото „Тялото винаги плаща нашите злоупотреби".
„Ели, не знам какво ми става, но изведнъж качих цели 5 килограма. И на всичкото отгоре продължавам да се храня по същия начин. Сигурно се е променил метаболизма ми" – коментира един приятел наскоро.

Разказах случката пред „момичетата и момчето" в кръжока, чийто любезен домакин е Испано-българският център в Мадрид. Тази taller_vitamina_6история е много поучителна защото за пореден доказва, че подобни неща НЕ се случват от днес за утре. Примерът с моят „амиго" е много показателен. Когато се запознахме беше запален спортист – баскетбол, падел, екскурзии в планината, ежедневен футинг от работа до в къщи...Нямаше спорт, който да го затрудни. В онези времена тъкмо беше завършил университета и започваше своята професионална кариера.

Новите задължения започнаха да му крадат от времето и първата „жертва" бе баскетболната среща с приятелите в неделя. На всичкото отгоре, най-сетне си намери гадже – една чудесна девойка, която обожаваше нощния живот. Излизането по дискотеки също наложи някои промени – приключи се с ежедневния футинг и излетите в планината. Взе да става все по-трудно и тичането рано сутрин. Когато си си легнал в малките часове на нощта е разбираемо, нали?

Много скоро подписа постоянен трудов договор и едва навършил 30 години заживя с приятелката си. Работата и „семейният" живот започнаха да изчерпват почти цялото му време. Много скоро дойдоха служебните командировки, фирмените обяди, малкото сън, децата...На 35 все още беше горд, че въпреки всичко, е успял да запази добрата си фигура: „Направен съм от добър материал, дори не е необходимо да се грижа за тялото си" – смееше се заедно с колегите в службата, когато коментираха темата за физическото състояние.

И изведнъж! Бамммм! Навърши 40!И започна спринта „нагоре по стълбата, която води надолу". Тези са годините, в които всички taller_vitamina_2„злоупотреби" намират благодатна почва да си „отмъстят". Тъкмо когато най-сетне си станал горд собственик на луксозен автомобил, къща на мечтите и управляваш най-важния отдел в престижна международна банка. Но точно като моят „амиго" си пожертвал тялото и здравето си по пътя към успеха.

Петте килограма в повече, се бяха разположили отдавна върху физиката на приятеля ми. В момента, в който спря да се забавлява спортувайки. И промени жизнените си навици. Не допускай да ти се случи същото. Стани по-отговорен, все пак става въпрос за твоето собствено здраве. С малко упражнения и балансирано хранене можеш да направиш чудеса. И няма да се уморя да повтарям – ти си най-добрият персонален треньор в света защото тренираш най-важната личност на земята. Теб самият. Има ли нещо по-важно?

Тази седмица предложих на „кръжоцниците" едно чудесно упражнение – качване на стълби. Подробностите - тук.

А за още инфо...следващата сряда, на живо,в 18.30, в Испано-българския център в Мадрид. Доспортуване!

Галерия

2 коментари

  • Връзка към коментар Елисавета Четвъртък, 30 Септември 2010 20:32 от Елисавета

    Очаквайте Кръжок ВИТАМИНАСПОРТ и през октомври! Само за ценители, като теб, Галкирия!

    Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
  • Връзка към коментар Galkirija Петък, 24 Септември 2010 18:12 от Galkirija

    Preporachvam goresto krajoka! Toi e raztovarvast, informativen, zabaven i nekonvenzionalen v nai-polojitelnija smisal na dumata!

    Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Add comment