Анкета

Как се мотивирам за спорт?
 
Банер

Регистрация

Банер
Банер

Автори

Приятели

Вие сте тук:Начало»Спорт»Баскетбол»ЕТОРЕ МЕСИНА поздравява читателите на Витаминаспорт
Сряда, 24 Ноември 2010 15:27

ЕТОРЕ МЕСИНА поздравява читателите на Витаминаспорт

От Витаминаспорт
Оценете статията
(2 оценки)
Еторе Месина поздравява всички читатели на Витаминаспорт. Настоящият треньор на баскетболния Реал Мадрид сложи своя автограф „с голяма доза приятелство и много симпатия за всички НАШИ в България". Италианският специалист бе засечен от „витаминозен шпионин" в „изневяра" на любимия си баскетбол. Разкритието бе направено насред официалния магазин на Адидас на стадион „Сантяго Бернабеу", където наставникът на „белите" купуваше ФУТБОЛНА екипировка на кралския клуб. На нетактичния въпрос, зададен от българския „шпионин" – „Господи Еторе, защо предавате баскета?", специалистът отговори – „Синът ми е запален фен на Кристияно Роналдо". Въпреки „разочарованието", няма какво да кажем срещу това. Ние също СМЕ фенове на CR7.
Случайната среща с Еторр(е Месина не мина без инциденти, както обикновено се случва на «витаминозните шпиони». Добрата новина е, че въпросните недоразумения винаги завършват с щастлив край. Този път ангелът-спасител носеше името Чема Бусета. Нормално е в Испания известните спортисти и треньори НИКОГА да не отказват автограф на своите фенове. Въпреки тези либерални правила, има моменти, в които на горките «звезди» хич не им е до «досадници».
etorre-3В първия момент, човекът на Витаминаспорт, усети тази нотка на «да се махаш колкото се може по-бързо от главата ми» и в отношението на треньора на баскетболния Реал Мадрид. След задължителното представяне, Еторе веднага взе химикала, за да сложи редовния подпис върху предложения му лист /важно – не какъв да е лист, а формуляр за членска карта на Реал Мадрид/.

Учтиво бе помолен да напише нещо специално за читателите на Витаминаспорт в България. Италианецът погледна въпросително! «Защо за хората в България?». Отговорът на «витаминозния шпионин» бе – «Защото вашият психолог Чема Бусета е нашият национален селекционер по баскетбол при жените и ние много се гордеем с него.»

Усмивката промени изцяло изражението на баскетболния треньор. Покани ни веднага на тренировка. Покана, от която ще се възползваме в най-скоро време. И обеща да "изпита" наставника на националния женски отбор Бусета как е «Ола» на български? /в превод от испански – здравей/. Май вкарахме селекционера в беля!? Но пък се сдобихме с автограф! Както и с чудесна възможност да посетим новата зала на баскетболния Реал Мадрид...докато все още играе в «Ла Каха Махика». Феновете на кралския клуб са недоволни не само от разположението на баскетболния терен вътре в залата, но и от транспорта, който достига до нея. Именно заради това ръководството смята да премести баскетболния отбор за втори пореден път в рамките на 1 година. Новата дестинация е «Телефоника Арена» в Каса де Кампо. «Вълшебната кутия» обаче заслужава внимание...etorre-2

 

«Ла Каха Махика» се намира квартал „Усера". Представлява гигантска кутия от стомана, стъкло и дърво. Нейните три закрити писти се отварят и затварят в зависимост кой се „разхожда" вътре. В нормална обстановка, това са тенисисти и публика за спорта на корт, но също така певци, манекенки или политици. Дизайнът е на архитекта Доминик Перо и бе перлата в короната на олимпийската кандидатура на Мадрид за Игрите през 2016. В тази „вълшебна кутия"(буквален превод) играят и баскетболистите на Реал Мадрид.


„Ла каха магика" е супермодерен спортен комплекс, разположен върху площ от 82 520 квадратни метра, 3 закрити тенис-корта – „Централ" с над 12 000 зрители, „Операта" – с капацитет за 3194 и „Циркът" с 2730 места. И трите корта разполагат с подвижен покрив, който в случая на най-голямата писта – централната – достига 103 метра дължина и 73 метра дължина. Това е единственото спортно съоръжение в света, където може да се играят срещи от един и същ турнир едновременно на закрито и открито. Конструкцията позволява да не се прекъсват мачове заради дъжд.

 

Комплексът, който струва 160 милиона евро, включва сградата за Тенис- Indoor, с 11 закрити корта, центърът за високо спортно майсторство, училище за тенис, ресторанти и административна част, както и „Медия Гарден" –парк в близост до езерото, специално направен за медиите. Олимпийската кандидатура на испанската столица заложи много на „Ла каха магика" при представянето на съоръженията пред Комисията на Международния олимпийски комитет. Първият звезден крак, който стъпи на магичния терен бе Лени Кравиц – на концерт за откриване на съоръжението. Очаквайте скоро това да направи и някой от многото „витаминозни" крака в Мадрид. Репортажът е гарантиран.

la_caja_magica

 

Add comment