Анкета

Как се мотивирам за спорт?
 
Банер

Регистрация

Банер
Банер

Автори

Приятели

Вие сте тук:Начало»Спорт»Баскетбол»Липсва ми съвършената мусака на мама, споделя от Испания Хриси Иванова
Понеделник, 07 Март 2011 11:21

Липсва ми съвършената мусака на мама, споделя от Испания Хриси Иванова

От Елисавета Шидерска
Оценете статията
(8 оценки)
Христина Иванова е баскетболистка със свои собствени мерки. 186 сантиметра, 22 години, националка и състезателка на Ирландесас Билбао, отбор от Втора испанска лига. Смята, че най-важното в живота на професионалния спортист е да не изневерява на себе си. Храни се в стола на баскетболния клуб и "умира" за съвършената мусака на мама. Свободното си време в Билбао посвещава на треньорска кариера...не, не е решила да променя професията. Просто в Ирландесас има традиция баскетболистките да тренират децата от школата. Приемственост...разковничето на успеха не само на баскетболния терен, не мислите ли!?
1. Къде си играла за последно в България? А последният отбор преди да дойдеш в Испания?
Последно в България се състезавах за отбора на "Рилски Спортист" Самоков. Миналата година играх за първа година в Испания за отбора на Арос Леон,Hrisi-3
Женска лига 2A.

2. Как се осъществи трансфера ти в Испания?
С помоща на мениджър, с който имам подписан договор.


3. Мислиш ли, че посредниците или т.нар. агенти на спортисти имат бъдеще в съвременния спорт?
Да, според мен е хубаво един играч, особено по-младите, които нямат достатъчно опит в чужбина, да има агент ,който да се занимава с нещата извън задълженията на професионалиста.

 

4. До кога е договорът ти с настоящия ти клуб?
Договорът ми изтича края на сезон 2011.

Внимание! Моля спазвайте НОРМАТИВАТА за безплатно използване на материалите от Витаминаспорт, за повече подробности кликнете тук.

5. Как се приспособи към отбора? Сподели някой „личен трик"?
За мен най-важното е да бъдеш себе си. А когато един човек е добър и позитивен хората около него оценяват това и му отвръщат със същото. Момичетата в отбора са изключително общителни и не съм имала проблеми.

 

6. А съотборничките как те приеха? Има ли обичай за „посрещане на новия"?
Приеха ме добре,тъй като бяха запознати до някъде със стила и характера на българите ( миналата година в отбора е играла Радостина Димитрова)Hrisi-2

 

7. А треньорът? Кой е най-ценният съвет, който си получила от него?
Треньорът ми Луис Ледесма е много позитивен и спокоен човек. Рядко съм виждала треньор с такова самообладание. Най-ценният съвет от него получих след едно видео-разузнаване. Пусна ни един клип с човек, който е музикант и певец, но се е родил без ръце. След видеото ни каза, че няма невъзможни неща и когато ти е най-трудно трябва да знаеш, че има хора на които им е много по-тежко...

 

8. Каква е обстановката на женски мач? Залата? Публиката? Цените на билетите?
На домакинските ни мачове няма много публика, предполагам защото градът е малък, но хората, които идват да гледат ни подкрепят от сърце и се радват заедно с нас на победите . За цената на билетите не съм информирана, но има такива.

Внимание! Моля спазвайте НОРМАТИВАТА за безплатно използване на материалите от Витаминаспорт, за повече подробности кликнете тук.

9. Някой любопитен детайл за клуба, нещо което го различава от всички останали...в Испания и в които си играла!?
Огромно впечатление тук ми прави отношението към играчите. Всички са коректни и се грижат за нас дори понякога ни третират като малки деца..хаха. Съществува интересна традиция, която малко отбори в Испания, Hrisi-1поддържат. Баскетболистките се задължаване да изпълняваме функции на треньор няколко пъти в седмицата. Самата аз тренирам с децата 2-3 пъти в седмицата. Според мен това е чудесно, не само защото запълваме времето си с нещо полезно и помагаме на по-малките да заобичат играта, но на ме лично ми помага да погледна от другата страна. Да разбера предимствата и трудностите на треньорската работа и може би в бъдеще, този опит ще бъде безценен за мен.

 

10. А за тренировките? Как върви физическата подготовка?
Обикновенно в началото на седмицата обръщаме по-голямо внимание на упражненията свързани с физическата подготовка и фитнеса. През останалите дни от седмицата работим върху тактиката на отбора и разузнаване на противника, с който предстои да играем.

 

11. С какво се храниш и има ли специална диета, която поддържате в отбора?
Няма специална диета или режим на хранене, който да спазвам. За щастие имаме възможноста да обядваме в стол, където има разнообразие от готвени ястия. За мен това е голямо удовлетворение тъй като готвенето не е една от силните ми страни.

Внимание! Моля спазвайте НОРМАТИВАТА за безплатно използване на материалите от Витаминаспорт, за повече подробности кликнете тук.

12. Разкажи нещо РАЗЛИЧНО за града, в който живееш и играеш? Туристическата забележителност е...?
Градът в който живея се казва Леиоа. Изговаря се малко трудно заради многото гласни, но това е типично за градовете в Баската част на Испания.
Билбао е по-голям град, който е на 2-3 км от Леиоа и е известен с музея "Гугенхайм" , който има много интересна инфраструктура и който имах щастието да посетя и разгледам.

 

13. Какви са предимствата да живееш в този град? А недостатъците?
Предимствата на макия град разбира се са спокойствието и многото паркове и места за отдих, а недостатъците...няма дискотеки, хаха

 

14. Какво ти липсва най-много от България? А какво би искала да се промени там?Elena_i_Hris-9
Разбира се най-много ми липсва семейството ми. А също така приятелят ми, приятелите и СЪВЪРШЕНАТА мусака на мама . За да се променят нещата в България към по-добро според мен първо трябва да се променят някои лоши черти в характера на хората. А това зависи само от нас.

 

15. Готова ли си за НОВА повиквателна от Чема Бусета? С какви усещания си за националния отбор и неговия селекционер?
Винаги съм готова да бъда част от този отбор. Много съм щастливаа, че Хосе Мария Бусета ми даде възможността да бъда част от него миналото лято и се радвам, че вече в България хората промениха мнението си за Националния женски отбор.


Внимание! Моля спазвайте НОРМАТИВАТА за безплатно използване на материалите от Витаминаспорт, за повече подробности кликнете тук.

Add comment