Анкета

Как се мотивирам за спорт?
 
Банер

Регистрация

Банер
Банер

Автори

Приятели

Вие сте тук:Начало»Спорт»Баскетбол»Минаваме през кантарчето всеки понеделник, разказва от Франция Екатерина Димитрова
Понеделник, 21 Февруари 2011 10:53

Минаваме през кантарчето всеки понеделник, разказва от Франция Екатерина Димитрова

От Елисавета Шидерска
Оценете статията
(3 оценки)
Екатерина Димитрова е "френското" момиче на българския национален отбор по баскетбол. Вече има предложение да остане още един сезон в Шарлевил Мезиер, което само по себе си говори за качествата й на професионалист. 50 евро струва ВИП билет за елитен женски мач във Франция и включва вечеря с баскетболистките след двубоя. Представянето на нейния тим е в стил НБА. Треньор по физическа подготовка работи 3 пъти в седмицата с момичетата. Контролът на килограмите включва теглене всеки понеделник. Катето е убедена, че "няма нищо по-достойно за един спортист от това да слуша химна на своята държава пред препълнена зала в България", какво още ни споделя г-ца Димитрова?
1.Къде си играла за последно в България? А последният отбор преди да отидеш в Шарлевил Мезиер?
За последно в България играх за Левски. Преди да подпиша с Шарлевил, играх 2 години за Баскет Ландс, отбор също от елитната френска лига. Преди да дойда във Франция, играх два сезона и половина в Италия и половин сезон в Израел.

2. Как се осъществи трансферът ти в Шарлевил?
Трансферът в Шарлевил стана в последния момент. Цяло лято нямах отбор и след като приключихме с националния отбор, получих оферта от един испански тим, но нещата се забавиха Kateto-5доста. По същото време, агентът ми каза, че Шарлевил търсят гард и още на следващия ден изпратиха договор и след 3 дни вече тренирах с отбора.
Внимание! Моля спазвайте НОРМАТИВАТА за безплатно използване на материалите от Витаминаспорт, за повече подробности кликнете тук.
3. Мислиш ли, че посредниците или т.нар. агенти на спортисти имат бъдеще в съвременния спорт? /ФИФА смята да отмени изпита и лиценза за агенти, ФИБА все още не е излязла с официално становище/
Агентите са неизменна част от професионлания спорт в днешно време. Определено тази професия има бъдеще, но според не всеки може да стане мениджър, защото за тази работа се изискват познания, контакти, взаимоотношения с играчите, клубовете, спонсорите. За това мисля, че не е редно да се премахва изпитът за лиценз на мениджърите от ФИБА.

4. До кога е договорът ти с настоящия ти клуб?
Договорът ми с Шарлевил е за една година, но вече имам предложение да остана и догодина тук.

5. От доста години вече играеш извън България, имаш ли някой „личен трик" за адаптация?
Нямам личен трик, но е факт че с времето се приспособяваш все по-лесно. Аз съм лесна, трябва ми само кола, интернет и летище наблизо и всичко е ок. Благодарна съм и на семейството си, което винаги ме подкрепя във всеки един момент, където и да съм. Приятелят ми е французин, така че имам и човек до себе си, на когото мога да разчитам във всеки един момент. Всичко друго е въпрос на нагласа и късмет, на какво място и на какви хора ще попаднеш.

6. Можеш ли да обясниш значението на думите „една българка във Франция"?
Труден въпрос определено...Но смятам, че представям България достойно. Хората тук ме харесват и уважават, за това което правя на терена и извън него. Смятам, че това е доста важно и съм щастлива, че където и да съм играла до момента винаги съм оставяла в отлични отношения с хората.

7. Какви са съотборничките ти?
Със съотборничките си се разбирам чудесно и това е една от причините за добрите ни резултати през сезона. Аз съм по-близка с Kateto-6три от момичетата - две французойки и американката ни. Често си организираме вечери с Xbox или WiFi игри и е забавно.


8. А треньорът? Кой е най-ценният съвет, който си получила от него?
Треньорът ни се казва Ромуалд, но фамилията му и аз не мога да я произнеса още, не е лесен език френският, въпреки че всички казват, че говоря много добре. Млад, амбициозен и мотивиран треньор е. Аз много харесвам начина, по който работи и се разбирам добре с него. Той винаги има някой ценен съвет да ни даде, но най-важното е, че вярва на всяка една от нас и дори в трудните моменти ни подкрепя и ни дава самочуствие.

Внимание! Моля спазвайте НОРМАТИВАТА за безплатно използване на материалите от Витаминаспорт, за повече подробности кликнете тук.
9. Каква е обстановката на женски мач? Залата? Публиката? Цените на билетите?

Атмосферата на мачовете е уникална. Залата е пълна и подкрепят до последната секунда. Наистина е привилегия да играеш пред такава публика. Представянето на отбора пред началото на мача също е много ефектно, изгасят светлините в залата, има голям екран и при излизането на всяка една от състезателките, пускат нейно видео. Цената на билетите е различна, не съм много сигурна, само знам, че има билети по 50 евро за ВИП ложата, в които има включена вечеря след мача, на която присъстваме и ние.


9. Някой любопитен детайл за клуба, нещо което го различава от всички останали...в които си играла!?
Клубът има сериони амбиции и спонсори, организацията е на високо ниво, отношението към всичко е много професионално. Може би различното е духа за победа и атмосферата във и около отбора.

 

10. А за тренировките? Как върви физическата подготовка?
Тренировките са интензивни и разнообразни. Имаме и кондиционен треньор, който работи с нас 3 пъти в седмицата.

Внимание! Моля спазвайте НОРМАТИВАТА за безплатно използване на материалите от Витаминаспорт, за повече подробности кликнете тук.
Kateto-211. С какво се храниш и има ли специална диета, която поддържате в отбора?
Специална диета нямаме, но всеки понеделник ни теглят. Аз спазвам определен начин на хранене, който ми помага да си набавям нужната енергия и да се възстановявам добре.


12. Имат ли похвати от спортната психология, които треньорското ръководство ви прилага и ти си даваш сметка за това?
Треньорът ни знае как до подходи към всяка една от нас,така че тя да даде най-добро от себе си и мисля, че се справя добре. Иначе имаме човек, който се грижи за емоционалното ни състояние и мотивация.

 

13. Разкажи нещо РАЗЛИЧНО за града, в който живееш и играеш? Туристическата забележителност в Шарлевил Мезиер е...?
Градът, в който живея не е много голям, но си има всичко. Определено не е една от туристическите забележителности на Франция, но има красиви места край реката, която го пресича. Има и хубав СПА център...Аз се чуствам добре тук и това е най-важното.

 

14. Какви са предимствата да живееш в този град?А недостатъците?
Предимствата са, че е близко до Париж и има две летища в околността. Недостатъците са, че времето не е много благоприятно - зимата е доста студена, а през останалото време вали...:)

 

15. Какво ти липсва най-много от България? А какво би искала да се промени там?
Семейството и приятелите ми липсват най-вече. И въпреки, че вече съм свикнала и имам своя живот извън България, винаги имам една особена тръпка за България, която е за цял живот. Ако можех да променя нещо, то би било манталитетът на хората...след това всички други промени ще бъдат много по-лесно постижими.

Внимание! Моля спазвайте НОРМАТИВАТА за безплатно използване на материалите от Витаминаспорт, за повече подробности кликнете тук.
16. Готова ли си за НОВА повиквателна от Чема Бусета? С какви усещания си за националния отбор и неговия селекционер?
Винаги съм готова за националния отбор. За мен е привилегия да бъда част от него и да имам възможност да работя с Бусета и останалите членове на екипа. Това е безценен опит за мен. А и едва ли има нещо по-достойно за един спортист от това да слуша химна на страната си пред препълнена зала, каквато беше тази в Русе през изминалото вече лято на 2010 година.

Kateto-3

Add comment
https://jibonbook.com/read-blog/3481 https://www.uniting.zone/read-blog/18591 https://ionooz.com/read-blog/9303 http://www.kuaixin.net/read-blog/713 https://www.probnation.com/read-blog/75845 https://www.qgsocial.space/read-blog/6319 https://romanibook.com/read-blog/4078 https://bicycle.one/read-blog/4809 https://social.abbr.site/read-blog/4549 https://www.rolonet.com/blogs/154555/Kad%C4%B1k%C3%B6y-petek-Temizli%C4%9Fi https://www.lawcodev.com/read-blog/225059 https://workplace.vidcloud.io/social/read-blog/73473 https://khaunda.com/read-blog/2121 https://www.vidagrafia.com/read-blog/61700 https://www.sholltna.com/read-blog/4381 https://bib.az/read-blog/10240 https://ai.ceo/read-blog/12715 https://heroes.app/blogs/144187/Kad%C4%B1k%C3%B6y-petek-Temizli%C4%9Fi https://tweecampus.com/read-blog/16809 http://socialmediascript.aistechnolabs.xyz/read-blog/14043 https://www.palpodia.com/read-blog/14961 http://www.ubom.com/read-blog/64268 https://poetbook.com/read-blog/15408 https://censorshipfree.net/read-blog/3028 https://www.xn--gber-0ra.com/read-blog/16086 https://talkitter.com/read-blog/52953 https://www.ihker.com/read-blog/7335 https://www.ukwomenorg.com/read-blog/5507 https://www.americanwomenorg.com/read-blog/9378 https://www.koreanwomenorg.com/read-blog/4619 https://www.dostally.com/read-blog/109351 https://scrolllink.com/read-blog/55885 https://theavtar.com/read-blog/14242 https://tokemonkey.com/read-blog/86222 https://www.wemurmur.com/read-blog/19070 http://www.barberlife.com/read-blog/74205 https://www.sdssocial.world/read-blog/49929 https://blacksocially.com/read-blog/75402 https://sissycrush.com/read-blog/95236 https://midiario.com.mx/read-blog/9911 https://hissme.com/read-blog/37133 https://wo.lyoncat.com/read-blog/8857 https://advpr.net/read-blog/43837 https://affiliateschools.com/read-blog/15023 https://www.afroshub.com/read-blog/6528 http://www.ubom.com/read-blog/64267 https://www.palpodia.com/read-blog/14959 https://www.sertani.com/read-blog/64993 https://kansabook.com/read-blog/68021 https://www.ekcochat.com/read-blog/15154 https://mykingdomtoken.com/read-blog/36601 https://palscity.com/read-blog/104366 https://www.campusacada.com/blogs/23344/Kad%C4%B1k%C3%B6y-Petek-Temizli%C4%9Fi https://thelittlenet.com/read-blog/3600 https://gezelligkletsen.nl/read-blog/13350 https://social.mactan.com.br/read-blog/87171 https://axisflare.com/read-blog/66100 https://www.didochat.com/read-blog/82439 https://ontimewld.com/read-blog/11978 https://social.wepoc.io/read-blog/20345 https://inobee.com/read-blog/124593 https://waappitalk.com/read-blog/19783 https://ubiz.chat/read-blog/18543 https://jejaringsosial.com/read-blog/10207 https://richonline.club/read-blog/78450 https://socialtak.net/read-blog/48584 http://socialmediascript.aistechnolabs.xyz/read-blog/14041 https://social.studentb.eu/read-blog/39410 https://kemetium.com/read-blog/9610 https://yietnam.com/read-blog/59895 https://justproms.com/read-blog/18610