Анкета

Как се мотивирам за спорт?
 
Банер

Регистрация

Банер
Банер

Автори

Приятели

Вие сте тук:Начало»Спорт»Баскетбол»За да върви една работа е нужен екип, споделя от Испания националката Даниела Петева
Понеделник, 14 Февруари 2011 17:58

За да върви една работа е нужен екип, споделя от Испания националката Даниела Петева

От Елисавета Шидерска
Оценете статията
(3 оценки)
foto:Daniela Peteva foto:Daniela Peteva
Ха да ви видя сега!? Познавам млад човек, който живее в меката на забавленията – остров Ибиса, и без да се замисля два пъти, твърди – „ако си дошъл на Ибиса, за да играеш баскетбол, няма причина да не водиш пълноценнен тренировъчен процес". Във времената, в които живеем тези думи не само се чуват рядко. Рядко са истина. Тя е само на 22 години, 180 сантиметра, плеймейкър, родена във Велико Търново, играе в „Паласио де Конгресос Ибиса". Националката Даниела Петева добавя още – „Най-важното е не само да си вършиш добре работата, но и да даваш нещо от себе си, тогава нещата се получават по най-добрия начин". Искате ли да разберете как?
1. Къде си играла в България?
- Последните 5 сезона играх за Дунав Русе, преди да дойда в ИспанияDaniela-2

2. Как се осъществи трансфера ти в Испания?
- Имам договор с една мениджарска агенция и те ми намериха отбор.
Внимание! Моля спазвайте НОРМАТИВАТА за безплатно използване на материалите от Витаминаспорт, за повече подробности кликнете тук.

3. Мислиш ли, че посредниците или т.нар. агенти на спортисти имат бъдеще в съвременния спорт? /ФИФА смята да отмени изпита и лиценза за агенти, ФИБА все още не е излязла с официално становище. Предвижда се всеки пълнолетен гражданин да може да представлява спортист!/
- Според мен спортните агентите са хората, които се грижат за играчите (не всички). За това дали си получават редовно парите, дали имат някакви проблеми по отношение на живеене на съответното място. Някои мениджъри гледат само как да си вземат мениджърската такса и оставят играча да се оправя сам.


4. До кога е договорът ти с настоящия ти клуб?
- Договорът ми е за един сезон в Ибиса.


5. Как се приспособи към отбора? Сподели някой „личен трик"?
- В началото ми беше трудно, защото за мен това е първи сезон в чужбина, но в отбора ми има невероятни личности, не само като играчи, но и като хора и те ме приеха много добре. Най-малката съм в отбора, но давам нужното уважение към всяка една от моите съотборнички и в същото време получавам съответното уважение от тях към мен. Главните виновници за този колектив са президентът на клуба и треньорът. За личен трик не мога да кажа какво точно съм направила, но само ще спомена, че след коледните празници, когато се върнах в отбора, моите съотборнички ме посрещнаха усмихнати и се радваха отново да ме видят:)


6. А съотборничките как те приеха? Има ли обичай за „посрещане на новия"?
- Обичай няма в отбора за ,,посрещане на новия'', но да се раздавам и тренирам на пълни обороти ми даде уважението на всички в отбора.


7. А треньорът? Кой е най-ценният съвет, който си получила от него?
- Треньорът ми се казва Мигел Ортега. Късметлийка съм, че той ми е треньор, защото от него научих много неща. Той се грижи за състезателките си като за свои дъщери. Много ценни съвети ми е дал, но един от тях е: Всеки ден трябва да си концентрирана, ако можеш да играеш на 100%, ти трябва да го правиш на 200%, няма невъзможни неща и вярвай в себе си:)))))


8. Каква е обстановката на женски мач? Залата? Публиката?

- За съжаление обстановката на нашите мачове, не е както беше в предишния ми клуб Дунав Русе, но все пак идват хора, които преживяват и се радват на нашите успехи.
Внимание! Моля спазвайте НОРМАТИВАТА за безплатно използване на материалите от Витаминаспорт, за повече подробности кликнете тук.


9. Някой любопитен детайл за клуба, нещо което го различава от всички останали...в Испания и в които си играла!?Daniela-1
- За клуба мога да кажа само хубави думи и надявам се за напред да подържат този имидж, който го имат до сега:)))


10. А за тренировките? Как върви физическата подготовка?
- Убедена съм, че ние сме един от отборите в Лигата, които тренират много здраво и пълноценно и не случайно резултатите не закъсняват. Доволна съм, че попаднах в такъв отбор, защото това е крачка напред за моето развитие като играч.Тренировките са много интензивни хаххаха:)), главно работим повече за игра в защита.


11. С какво се храниш и има ли специална диета, която поддържате в отбора?
- Специално в професионалния спорт и особено в Испания е много важно с какво се храниш, защото това влияе на твоята спорна форма. Всеки от отбора има индивидуална диета. В моето меню присъстват храни като риба, спагети, телешко и пилешко месо, картофи (печени, варени), ориз, много плодове и кисело мляко. Много е важно, като си приготвиш храната, веднага да я консумираш, защото след това продуктите си губят важните съставки, които са необходими за организма.


12. Разкажи нещо РАЗЛИЧНО за града, в който живееш и играеш? Туристическата забележителност е...?
- Остров Ибиса е известен с нощния си живот. Тук се намират едни от най-големите дискотеки и барове, но все пак има забележителности, които трябва да се посетят. Островът е разделен на няколко градчета и столицата е Eivissa. Официалното име на острова е Eivissa (произхожда от каталунски). Градът е разделен на две основни части: D'alt Villa (буквално горния град) и модерната част. Забележителности са катедралата Санта Мария de Eivissa, която е разположена на върха на Dalt Villa. В град Сан Антони интересна забележителност е Яйцето на Колумб. Паметникът е направен в почит към Христофор Колумб. Санта Еулария е града където живея, това е едно от спокойните части на острова. Прекрасно място за релаксиране.

Много хора не харесват острова, като място за играене на баскетбол, заради нощния живот, но все пак ако си дошъл на Ибиса да играеш баскетбол, а не си на почивка мисля, че няма причина да не водиш пълноценнен тренировъчен процес.
Внимание! Моля спазвайте НОРМАТИВАТА за безплатно използване на материалите от Витаминаспорт, за повече подробности кликнете тук.


13. Какви са предимствата да живееш в този град?А недостатъците?
- Едно от предимствата е морето, тихо, спокойно и романтично място където мога да прекарам дълго време(аз живея много близо Daniela-3до плажа). А недостатъците особено през лятото в Ибиса са, че идват много туристи и острова се превръща в нещо „ненормално'' - хахахах:))


14. Какво ти липсва най-много от България? А какво би искала да се промени там?
- Много неща от България ми липсват.....едно от тях са моето семейство и приятели. В България могат да се променят много неща, но не само да искаме да се променят, но и да дадем нещо от себе си за тази промяна. Може би да бъдат българите по-усмихнати и по-позитивни.


15. Готова ли си за НОВА повиквателна от Чема Бусета? С какви усещания си за националния отбор и неговия селекционер?
- Аз винаги съм готова за националния отбор!!!За мен националния отбор е нещо невероятно. Първо хората, които отиват там знаят, че пренебрегват почивката си, за да се отдадат на тежък тренировъчен процес и режим и това ме кара да уважавам всеки един от отбора. Второ: екипът, който работи в националния тим е невероятен колектив (все пак знаем, че колектив трудно се прави). Трето: България е малка страна и всички я подценяват, но на последните квалификации показахме, че можем да се мерим с най-добрите, всичко е въпрос на време.


В Испания съм вече 6 месеца и виждам, че да върви една работа е нужен екип, но екип които се раздава и подкрепя на пълни обороти. Много неща можем да копираме от испанците, но трябва да искаме да го направим в нашата страна!!!В България всеки иска да върши работата сам, но да има добри резултати е нужен цял екип, който да бъде уважаван. И най-важното не само да си вършиш добре работата, но и да даваш нещо от себе си, тогава нещата се получават по най-добрия начин.

 

Add comment
https://jibonbook.com/read-blog/3481 https://www.uniting.zone/read-blog/18591 https://ionooz.com/read-blog/9303 http://www.kuaixin.net/read-blog/713 https://www.probnation.com/read-blog/75845 https://www.qgsocial.space/read-blog/6319 https://romanibook.com/read-blog/4078 https://bicycle.one/read-blog/4809 https://social.abbr.site/read-blog/4549 https://www.rolonet.com/blogs/154555/Kad%C4%B1k%C3%B6y-petek-Temizli%C4%9Fi https://www.lawcodev.com/read-blog/225059 https://workplace.vidcloud.io/social/read-blog/73473 https://khaunda.com/read-blog/2121 https://www.vidagrafia.com/read-blog/61700 https://www.sholltna.com/read-blog/4381 https://bib.az/read-blog/10240 https://ai.ceo/read-blog/12715 https://heroes.app/blogs/144187/Kad%C4%B1k%C3%B6y-petek-Temizli%C4%9Fi https://tweecampus.com/read-blog/16809 http://socialmediascript.aistechnolabs.xyz/read-blog/14043 https://www.palpodia.com/read-blog/14961 http://www.ubom.com/read-blog/64268 https://poetbook.com/read-blog/15408 https://censorshipfree.net/read-blog/3028 https://www.xn--gber-0ra.com/read-blog/16086 https://talkitter.com/read-blog/52953 https://www.ihker.com/read-blog/7335 https://www.ukwomenorg.com/read-blog/5507 https://www.americanwomenorg.com/read-blog/9378 https://www.koreanwomenorg.com/read-blog/4619 https://www.dostally.com/read-blog/109351 https://scrolllink.com/read-blog/55885 https://theavtar.com/read-blog/14242 https://tokemonkey.com/read-blog/86222 https://www.wemurmur.com/read-blog/19070 http://www.barberlife.com/read-blog/74205 https://www.sdssocial.world/read-blog/49929 https://blacksocially.com/read-blog/75402 https://sissycrush.com/read-blog/95236 https://midiario.com.mx/read-blog/9911 https://hissme.com/read-blog/37133 https://wo.lyoncat.com/read-blog/8857 https://advpr.net/read-blog/43837 https://affiliateschools.com/read-blog/15023 https://www.afroshub.com/read-blog/6528 http://www.ubom.com/read-blog/64267 https://www.palpodia.com/read-blog/14959 https://www.sertani.com/read-blog/64993 https://kansabook.com/read-blog/68021 https://www.ekcochat.com/read-blog/15154 https://mykingdomtoken.com/read-blog/36601 https://palscity.com/read-blog/104366 https://www.campusacada.com/blogs/23344/Kad%C4%B1k%C3%B6y-Petek-Temizli%C4%9Fi https://thelittlenet.com/read-blog/3600 https://gezelligkletsen.nl/read-blog/13350 https://social.mactan.com.br/read-blog/87171 https://axisflare.com/read-blog/66100 https://www.didochat.com/read-blog/82439 https://ontimewld.com/read-blog/11978 https://social.wepoc.io/read-blog/20345 https://inobee.com/read-blog/124593 https://waappitalk.com/read-blog/19783 https://ubiz.chat/read-blog/18543 https://jejaringsosial.com/read-blog/10207 https://richonline.club/read-blog/78450 https://socialtak.net/read-blog/48584 http://socialmediascript.aistechnolabs.xyz/read-blog/14041 https://social.studentb.eu/read-blog/39410 https://kemetium.com/read-blog/9610 https://yietnam.com/read-blog/59895 https://justproms.com/read-blog/18610