Анкета

Как се мотивирам за спорт?
 
Банер

Регистрация

Банер
Банер

Автори

Приятели

Вие сте тук:Начало»Спорт»Футбол»Нашият Уейн Рууни също е син на работник и продавачка...но вероятно го обучават в чужбина!?
Неделя, 04 Септември 2011 13:42

Нашият Уейн Рууни също е син на работник и продавачка...но вероятно го обучават в чужбина!?

От Елисавета Шидерска
Оценете статията
(1 Оценка)
www.google.bg www.google.bg
Само преди няколко дни ви разказах историята на двама "Юноши на ЦСКА, които ще играят футбол в Испания", подчертавайки дебело, че тяхната одисея няма нищо общо с гръмки трансфери, звездни гаджета и голям триумф на българския футболен талант. Тяхното е ОБУЧЕНИЕ, задължително за изграждането им като професионални футболисти. Кристиян Дяков и Даниел Цветков не са българския Уейн Рууни, но със сигурност могат да бъдат перфектното превъплъщение на образа, който приятелят и колегата от единствената в България медия за детско-юношески спорт - viasport.bg, Драго Панков описва в своя безкомпромисен, покъртително реалистичен и много човешки, коментар - "Ще се покаят ли убийците на българския Уейн Рууни", който започва така: "Безличният и слабохарактерен български национален отбор по футбол е тъжната витрина и логично следствие от поредицата престъпни безумия, които бяха извършени срещу нашето общество в последните 30 години."
"Редно е да се опитаме да погледнем фронтално на тъжното настояще, което е загърбило уроците на миналото и упорито се опитва да изгуби бъдещето ни. Ще започна коментара си с перифраза на крилатата диагноза, която известният македонски драматург Деян Дуковски даде за положението на Балканите. Всичко, което в Европа е правило, в България е прецедент. Между редовете на следващите изречения има изключения и аз логично не акцентирам на тях, защото те достатъчно добре контрастират на фона на общата посредственост, изостаналост и калтащина.

В петък вечер имах щастието да съм в ложите на Националния стадион „Васил Левски" и да гледам европейската квалификация между България и Англия. От години в модерния свят, по състоянието на национаните отбори по футбол, доста добре може да се съди за нивото на цивилизованост; за икономическата и демографска мощ; за социалната и спортна политика и за етапа на развитие, в който са намира конкретното общество."

 

Целият материал на Драго Панков, можете да прочетете в сайта за детско-юношески спорт Виаспорт, на следния линк - "Ще се покаят ли убийците на българския Уейн Рууни".

Drago_Pankov

Add comment