Анкета

Как се мотивирам за спорт?
 
Банер

Регистрация

Банер
Банер

Автори

Приятели

Вие сте тук:Начало»Стил»Реал Мадрид на война срещу татуировките
Петък, 13 Август 2010 09:39

Реал Мадрид на война срещу татуировките

От Витаминаспорт
Оценете статията
(1 Оценка)
www.sportal.bg www.sportal.bg
Идеалното време за татуиране са ваканциите. Именно заради това Реал Мадрид е вдигнал мерника на завърналните се от почивка футболисти. Проверките са с цел да се избегнат възможни инфекции. Най-важни са стерилните материали и лицензирания медицински център. Часовете, които прекарва всеки от играчите при татуировчика също могат да окажат негативно влияние. Една сесия трае между 1 и 5 часа взависимост от размера, провокира умора, изтощение и дори виене на свят.
Медицинският екип на Реал М контролира методите и времето на правене на татуировки върху телата на футболистите. Ръководството на белите е далеч от мисълта да дискриминира своите. Лекарите уверяват, че това е единствено и само хигиенна превантивна мярка. Целта е да предпази здравето. Зле направена, татуировката може да нанесе много неприятности върху професионалния живот на играчите.

2448059285_11f95f3e08Модата на татуировката се разпространява със скоростта на светлината сред футболистите и отдавна спря да бъде нещо сензационно, превръщайки се в злободневие. Да се види рисунка върху тялото на някои спортист или изписано с мастило цяло стихотворение, вече не е изненада за никой. Но тази практика трябва да се контролира, за да се предпазят от рискове и неприятни за здравето последствия. След спечелената от Испания световна титла, най-популярният мотив за татуиране стана октоподът. Серхио Рамос официално заяви, че ще даде вечен живот на октопода Пол. Същият, който предсказа, че Испания ще се коронова като първенец на света. Октоподчето ще стане поредната мастилена рисунка върху тялото на национала.

Една татуировка не спира да бъде агресия за кожата и трябва да се знае много добре в кой момент е подходящо да бъде направена. Също трябва да се избере и най-адекватното място върху тялото, както и размера на рисунката. Стилът няма почти никакво значение. Но винаги трябва да се има предвид, че има сезонни и татуировки за цял живот. Могат да бъдат цветни или не. И най-важното от всичко – човекът, която ще извърши процедурата, трябва да е професионалист.

На пейката на Реал има доста футболисти, които имат по една или по няколко татуировки. Клубът се притеснява за тях. Лекарите смятат, че се налагат някои уточнения, които да предпазят момчетата от рискове. Първото, което искат от играчите е да търсят сертификата на човека, който прави рисунките или лиценза на медицинския център, където се извършва манипулацията. Важни са също уредите – за предпочитане е да са нови или най-малкото да се провери дали са стерилни.
Rodrigo_Sanchez_tatuФутболистите не се задължават да искат разрешение от клуба. Би било добре ако предварително обсъдят своите естетически намерения с докторите. Датата и размера на татуировката са най-важните в случая. На първо място трябва да им се запечата в главата, че не е едно и също да се татуират по време на ваканция или през сезона. И ако става въпрос за татуировка с голям размер, е хубаво манипулацията да се осъществи, когато няма състезание.

Часовете, които прекарва всеки от играчите при татуировчика също могат да окажат негативно влияние. Една сесия, която трае между 1 и 5 часа взависимост от размера, провокира умора, изтощение и дори виене на свят. Да се направи това в момент, когато екипът има важни срещи или предстои пътуване води до ред негативни последствия.Също така не е едно и също да се татураш в къщи или в специализиран за това център. Преди години имаше футболисти на Реал, които приемаха татуировчика директно в апартаментите си, но тези играчи вече не са част от най-титулувания клуб в света. Един специализиран център разполага с повече уреди и дава гаранции. Използването на „Аутоклаве", машина за стерилизация, например предотвратява навлизането на бактерии в организма.

Съществуват рискове и когато татуировката вече не е желана и трябва де се премахне от тялото. Касано, в епохата си на мадридист, дойде на тренировка с бинтовани ръце защото бе изтрил с лазер мастилените рисунки и по този начин възпалил кожата си.

Add comment