Анкета

Как се мотивирам за спорт?
 
Банер

Регистрация

Банер
Банер

Автори

Приятели

Вие сте тук:Начало»Вашите статии»Кавали не е Кавани, Лом не е Лондон
Събота, 04 Юни 2011 16:50

Кавали не е Кавани, Лом не е Лондон

От Иван Велчев
Оценете статията
(2 оценки)
www.google.es www.google.es
Не искам да се правя на интересен, включвайки се в общия вой критики към националния ни отбор по футбол, защото гарантирам с главата си, че същият няма да претърпи загуба в събота. В това съм абсолютно убеден. Не, никакъв пресантимент не е това. Просто класата ни е по-висока от тази на противника и прибързаната еуфория на местни медии и публика само ще налеят вода в нашата мелница. Така, че споко. Резилът е отърван!
Другото е притеснително - да участваш в контрола срещу пасмина полу-аматьорски футбалери, която даже във ФИФА не отразяват и на всичкото отгоре да загубиш е нечуван срам и позор. Самото съгласие за участие в такава безпредметна проверка е невиждана глупост и вместо да донесе някаква полза, удари и по без това разклатеното самочувствие на нашитеbulgarian_national_football_team момчета.

Да, възможно е да са се пазили за важния мач, да са отигравали някакви мистериозни тактически варианти, може и прекаленото уединение сред френската природа да им е повлияло зле... Но аджеба как да разберем това, след като въпросната контрола бе обвита в такава медийна секретност, все едно се правят тайни опити в базата на НАСА.

 

Оттук идва и горчилката- причините за провала може да не са една и две, но щом са така забулени, в пространството остава само цифровото изражение, което е меко казано конфузно за тим с претенции за класиране на голям форум. Просто срещу такива пичове като корсиканците излизаш,подрусваш без да си изпотиш фланелката, набутваш една кошница с голове и отиваш да си пиеш биричката.

 

И друга срамота - носи се като градска легенда слухът, че само бразилчето в отбора е изглеждало адекватно на терена и се е хвърляло като истинско лъвче. Дали е така трудно ще бъде потвърдено поради горепосочените причини. Но и малко истина да има в този слух, ще е нужно нещо в главата на "трикольорите" ни да прещрака, а в гърдите да затупа. Защото съгласете се - нито Кавали е Кавани, нито Лом е Лондон!?

Още в категорията: « Този Левски не е моят!

Add comment