Анкета

Как се мотивирам за спорт?
 
Банер

Регистрация

Банер
Банер

Автори

Приятели

Вие сте тук:Начало»Вашите статии»Спортна подготовка»Сливен, най-доброто място за спортуване в България
Неделя, 01 Май 2011 12:28

Сливен, най-доброто място за спортуване в България

От Елисавета Шидерска
Оценете статията
(10 оценки)
fofo: PETRA fofo: PETRA
Последното ми "гостуване" в родното място бе преди повече от година. Само мисълта за величествените "Сини камъни" все още ме кара да настръхвам. Гледката, както винаги, обаче надмина и то с много, въображението. Не бях си ходила в Сливен повече от 4 години. Време, достатъчно "главната улица" да се превърне в единствената улица, подходяща за разходки. Останалите бяха потънали в разкопки. Киното вече не бе кино. А магазин "Младост" не само, че бе загубил всичко, присъщо на младостта, но и отдавна бе спрял да бъде магазин за спортни стоки . Да де, знам че е нормално "светът и Сливен заедно с него" да се променят! Добрата новина обаче, бе че и стадион "Хаджи Димитър" се бе променил...и ТО положително.
От детските ми години все още е останал споменът как Николай Арабов защитава "хайдушки" пред вратата на ФК Сливен! Мислех, че ще намеря същата онази врата, пред която играеше един от най-добрите български защитници през 80-те години на 20-ти век...

Sliven-11

Видях обаче нови врати, нова трева, нови седалки, нова писта за лека атлетика, нови съблекални, нов хотел (въпреки че не работеше тогава), ново помощно игрище, нов паркинг за автомобили, нов паркинг за велосипеди, нови тенис-кортове, нова пицария...но нови трениращи хора нямаше. Видях ценовата листа за час на тенис-корта и си дадох сметка ЗАЩО?! Въпреки това обаче тичащите по новата тартанова писта бяха солиден брой. Надежда има...Има и страхотно място за правене на спорт. Стига да има очи да го видят, уста да го разкаже, хора да го използват!

Sliven-12

Сливен, моето родно място, най-доброто за спортуване в България...а твоето е...?

Add comment