Анкета

Как се мотивирам за спорт?
 
Банер

Регистрация

Банер
Банер

Автори

Приятели

Вие сте тук:Начало»Женско царство»Олая, скромната съпруга на Фернандо Торес
Събота, 26 Февруари 2011 20:15

Олая, скромната съпруга на Фернандо Торес

От Елисавета Шидерска
Оценете статията
(10 оценки)
www.google.es www.google.es
Въпреки, че е съпруга на най-скъпия трансфер в английския футбол - Фернандо Торес, който премина от Ливърпул в Челси за 58 милиона евро, винаги е се е старала да остане извън медийния обсег. И е знаела как да го направи добре. Освен, че се казва Олая Домингес Листе, родена в Сантяго де Компостела, много малко се знае за тази девойка, която навърши 25 години на 1 януари 2011. Нейният съпруг Фернандо Торес е една година по-голям и са заедно повече от 10 години, още от епохата им на тийнейджъри , в която прекарват летата си край океана в Галисия.
Една история, която започва с огън на плажа, а днес продължава с родителските отговорности. Сключиха брак на повече от дискретна церемония преди по-малко от 2 години.Torres-1

Когато Олая се запознава с Фернандо Торес, младежът все още рита плажни топки на пясъка в Ла Коруня. Родителите на младата двойка притежават апартаменти за през лятото в една урбанизация, наречена Сее, посещавана най-вече от средната класа на Ла Коруня и Сантяго де Компостела. Сценарий като от "Синьо лято" е този, на който се виждат за пръв път...плаж, море, младежки банди, чиято единствена цел е да си прекарат добре, любовни истории, първа целувка...Олая и Фернандо обаче скоро разбират, че тяхната история е нещо повече от чисто ваканционна. Девойката започва да живее с Фернандо веднага след като я приемат в Университета в Мадрид. През 2007 година въобще не се двоуми и последва своята любов в Ливърпул.

В офиса на агенцията, която представлява "хлапето" Торес говорят съвсем естествено за съпругата му - "Олая всъщност не ни занимава с нищо. Ни интервюта, ни срещи, ни дефилета за модни къщи. Много фирми са й предлагали да им стане рекламно лице, но само един единствен път е склонявала. През 2008 година, когато се обличе с булченска рокля на Роса Клара при откриването на нов магазин в Мадрид. Тогава говори за млако пред медиите, от което се разбра, че е срамежлива и добра готвачка" - заключват рекламистите и добавят, че Олая обожава Фернандо "мъжът на живота й".

Тази скромност е натурална и заложена във възпитанието й. Най-малката от 3 сестри в семейство на работници от квартал Сан Лазаро в Сантяго де Компостела. Баща й Хосе Домингес работи на летището, майка й Мерседес Листе е секретарка в аптека. Никога не правят официални изавления пред медиите. Малкото, което коментира майка й Мерседес е, че са "от фамилия от средната класа в Испания и се налага да се държим като такива. Олая е едно нормално момиче за нейната възраст".

"Страхотна, спокойна и без фасони" - коментира кратко Бруно Торес, чичото на Фернандо, който все още живее във фамилната къща в Галисия. "Продължава да бъде същото момиче, както тогава когато моят племенник все още не беше известен футболист". Галисийските Torres-2корени, които имат и двамата млади, правят от тях домошари, нещо много обичайно за тази испанска зона. Точно преди подписването на Фернандо с Челси посещават Сантяго де Компостела, за да представят на роднините малкия Лео, тяхното второ дете, което се роди в началото на декември 2010 година в Англия. Неговата сестричка Нора, на годинка и половина, се роди в местна галисийска болница. В родителството, както и в живота като двойка, Олая и Фернандо не чакат много. "Обстоятелствата, при които живеят бързо ги карат да помъдреят. Те искаха да бъдат родители, колкото се може по-рано. Решиха и работиха по въпроса с много желание да имат деца" - коментира чичото Бруно Торес.

Докато живее в Сантяго де Компостела, Олая практуква фигурно пързаляне. Нейните съотборнички са много дискретни и пазят мълчание до днес. Знае се обаче, че през 2008 година, когато отборът по фигурно пързаляне се класира за международен турнир в Италия, националът на Испания им подарява негова фанелка и топка с автограф, които са продадени на търг. С парите - 4100 евро - всичките 18 фигуристи от тима пътуват за международното състезание.

Олая комбинира живота си на майка, с този на студентка по социални науки, за които вече притежава диплома. Последната й тежка задача бе да търси нова къща в Лондон след като в Ливърпул семейството остави удобния си квартал, където за съседи имаха фамилията на друг национал и световен шампион с Испания - вратарят Пепе Рейна.

Където и да отиде тази млада двойка привлича вниманието най-вече заради скромността, която излъчват и двамата. Ожениха се през 2009 година с малка церемония в Ел Ескориал край Мадрид, точно 2 месеца преди да станат родители на малката Нора. Булката беше облечена в червено, може би заради цветовете на клуба на нейният съпруг Атлетико Мадрид. Антонио Санц, който вече 10 години е пресаташе на настоящия футболист на Челси, коментира от Лондон така - "Олая е една много мъдра персона и много интелигента за възрастта си. Дискретна е и знае как да подкрепя и да представя своя съпруг. Познава много добре Фернандо и го подкрепя както никой друг".

По материали от вестник "Ел Мундо"

1 Коментар

  • Връзка към коментар СТОЯН Петък, 02 Декември 2011 20:10 от СТОЯН

    BRR TORRES

    Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Add comment