Сряда, 16 Май 2012 17:25

Тортия с пушена сьомга и пресен лук

От Витаминаспорт
Оценете статията
(1 Оценка)
Тортия с пушена сьомга Тортия с пушена сьомга Руми Сарайска
Стане ли въпрос за испанска кухня и всички се сещат за паея и тортия... Е, днес в рубриката "Рецепта в снимки" предлагаме рецептата за тортия на Руми Сарайска, която приготвя този дебел омлет с яйца, пресен лук и пълна с полезните мазнини омега, пушена сьомга. Това здравословно хапване отнема само 15 минути за приготвяне и на всичкото отгоре е вкусно, евтино и лесно за изпълнение дори в най-тясната кухня. В Испания тортията се консумира по всяко време, без значение дали е топла или студена. В рецептата на Руми присъстват и пресни червени доматки, а количеството зависи от това "кой колко може да поеме".
Продукти:
6 яйца
2 връзки пресен лук
4-5 листа пресен джоджан
Сол на вкус
Пушена сьомга
Пресни червени домати

Tortilla_Rumi_Saraiska

Време за приготвяне: 15 минути

 

Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука наситно
2. Запържете лука в зехтин
3. Разбийте яйцата и ги посолете
4. В тигана, в който сте пържили пресния лук, оставете съвсем малко зехтин
5. Прибавете разбитите яйца и разбъркайте
6. Разклатете сместа, докато отдолу се образува златиста коричка
7. След това я обърнете като палачинка и оставете за още малко на котлона
8. Сложете тортията в съд
9. Нарежете доматите по ваш вкус и подгответе пушената сьомга
10. Сервирайте на парчета като торта

 

Забележка:
Количеството на доматите и пушената сьомга зависи от индивидуалните предпочитания на хранещия се! Руми спазва максимата "кой колкото може да поеме". Да ви е сладко витаминчовци!

Сродни статии (по етикет)

Обратно горе

muğla bayan escort escort aydın bayan bayan çanakkale escort balıkesir escort tekirdağ escort bayan gebze bayan escort escort bayan bayan buca escort edirne bayan escort