Необходимите продукти за приготвянето на ориз с омари са следните:

1 пакет царски скариди
1 глава лук
4-5 скилидки чесън
1-2 настъргани домата
1 бульон от риба
Ориз - по една пълна шепа за човек
Магданоз на вкус, сол и черен пипер
Коняк
Начин на приготвяне:
Запържва се лука, чесъна и настърганите домати. Към сместта се прибавят и обелените и размразени царски скариди и двата омара, разрязани по дължина. След като всичко е запържено се сипва една малка чашка коняк и се запалва /фламбира се/.
Добавя се ориза, който се запържва леко в зехтин. Прибяват се подправките - сол, черен пипер и бульона. Магданозът се измива и както е на връзка се поставя в центъра. Когато оризът е полуготов, връзката магданоз се изважда цяла. По желание на кулинара и похапващите - може да се прибави червен пипер или шафран.
Тази рецепта е по-дълга от моите 15-минутни, но не много - само докато се свари ориза. Ще се радвам ако ви хареса, мили витаминчовци!
Поздрави, Руми Сарайска