Анкета

Как се мотивирам за спорт?
 
Банер

Регистрация

Банер
Банер

Автори

Приятели

Вие сте тук:Начало»ФАБРИКА Спорт»Щастливата усмивка – първа стъпка към здравословното отслабване!
Вторник, 31 Юли 2012 16:45

Щастливата усмивка – първа стъпка към здравословното отслабване!

От Мария Бургелова
Оценете статията
(1 Оценка)
Кое ви пречи да се освободите от излишните килограми след рязко напълняване? Наскоро прочетох анкета на темата, която беше попълнена само от неспециалисти . Отговорите варираха от "трябва диета и спорт" до "трябва да се премахне стреса, обидата, тъгата" и всичко това ми допадна много! Само една малка поправка не ТРЯБВА. Само от вас зависи и няма нищо задължително в този живот. Приемайки това просто правило ще откриете пред себе си прекрасни хоризонти. След като забравите този текст напълно, спомнете си само една единствена мисъл на Айнщайн: "Не можем да решим проблемите, като използваме същия начин на мислене, който сме използвали, когато сме ги създавали."
Не можете да отслабнете, ако се отнасяте към себе си точно по начина, по който когато сте напълнявали. Не съществува вълшебно хапче за отслабване, повярвайте, знам това. В бизнеса Usmivka-2със спортни стоки съм повече от 15 години. Есенцията на отслабването е в промяната на отношението към себе си, а загубата на усмивката е първата и основна грешка на всички отслабващи.

Не започвайте диета или спорт, ако това не ви прави щастливи! Рано или късно ще спрете и ще се върнете в изходна позиция. Има две важни неща, които гарантират успеха и това са постоянството и мотивацията. А за да ги постигнете НЕПРЕМЕННО това което правите трябва да ви носи удоволствие! За това не правете резки промени! Организмът се бунтува повече и ще ви бъде много по – трудно да се справите с желанието си за „забранени" неща.

Вмъквайте незабелязано, но редовно по още един навик в ежедневието си и плавно и постепенно променяйте начина си на живот, а след това и тялото си. Вярно е, че това е бавен начин за отслабване и няма да ви промени за седмица, нито за месец, но той ви гарантира, че никога повече няма да се наложи отново да отслабвате, просто защото ще изглеждате добре постоянно. И още един огромен плюс – ще сте здрави!

Заложете на здравословните навици и това, което наистина обичате да правите. Представете си колко е по – лесно, ако нещата, които ни правят по – слаби, здрави и красиви са нещата, които обичаме! Направете списък! Пример:

- обичам да танцувам - чудесен спорт,

- обичам да експериментирам с различни спортни уреди и всеки месец имам нов любим спорт. Какво по – хубаво от това?

- обичам вкусната храна - избрала съм за себе си и семейството си само най – любимите си здравословни храни,

- обичам да готвя и това ми помага да се храня вкусно и полезно,

- обичам себе си, слушам вътрешния си глас, разбирам и отговарям на своите нужди.

 

Запишете си всичко здравословно и полезно, което харесвате и ви прави щастливи! Експериментирайте смело, търсете вдъхновение всеки ден, усмихвайте се! Насладете се изцяло на своя път към красивото и здраво тяло, защото всичко това правите САМО и единствено за себе си!

Add comment