Анкета

Как се мотивирам за спорт?
 
Банер

Регистрация

Банер
Банер

Автори

Приятели

Вие сте тук:Начало»Стил»Спортни герои»Лоренцо – шампионът с инжектиран във вените бензин
Понеделник, 18 Октомври 2010 22:31

Лоренцо – шампионът с инжектиран във вените бензин

От Витаминаспорт
Оценете статията
(1 Оценка)
„Хорхе и аз мечтахме много за този момент. Работихме дълго и упорито, за да стигнем до тук. Ако не мечтаеш, не постигаш нищо." Това са думите на Хосе Мануел /Чичо/ Лоренцо, бащата на провъзгласилия се за шампион в клас Мото GP, Хорхе Лоренцо. И може би най-добре описват отношенията между пилот и родител. Чичо говори в множествено число. Откак се е родил СИНЪТ е грандиозният проект на БАЩА си. Нещо като програмиран мотор, само че в човешки вариянт.
Лоренцо-баща е този, който «заразява» малкия Хорхе с мириса на бензин и високи скорости. Механикът, който прави соственоръчно първият мотор за 3-годишния син. Този, който мечтае, неговият наследник да се превърне в следващия Джакомо Агостини. Но Хорхеlorenzo-1 не само е роден пилот. Той е такъв още преди раждането си. Джорджо, както мило го нарича баща му, прави своите първи километри още в корема на майка си.

Мария Гереро е пощальон и обхожда улиците на Палма де Майорка на мотоциклет. Сам Хорхе разказва в своята биография «Jorge Lorenzo. X fuera, desde dentro" – „Аз съм борец и перфекционист. Роден съм в Майорка, но мисля, че моята душа идва от митичната Спарта. Откак съм дошъл на този свят, съм възпитаван и обучаван да принадлежа на една единствена кауза. В случая на спартанците е била да защитават своя народ и своята свобода до смърт. В моя случай – да стигна най-високия връх в мотоциклетизма."

Чичо и пилотът на Ямаха, който преподписа за още 2 години и 8 милиона евро на сезон, видяха реализирана своята голяма мечта. Въпреки, че пътят никак не е лесен и за двамата. Амбициозният характер на Хорхе и прекаленото закрилничество, което проявява Чичо, са препъни камък за татко и син години наред. От 2006 до 2008 даже прекратяват работата по общия си проект. Днес, пилотът казват е по-мъдър, а родителят, собственик на училище за пилоти в Палма, по-спокоен. Двамата отново запалиха лулата на мира.

 

Всичко започва преди 13 години, когато мениджърът Дани Аматриян се заглежда в таланта на тогавашния 10 годишен хлапак, шампион на Балеарските острови цели 8 пъти. Аматриян решава да ръководи неговите стъпки в спорта. Чичо се съгласява защото поради икономически причини, не може да поеми всички разходи по бъдещата кариера на сина си. Мениджърът води малкия Хорхе в Барселона и се превръща в негов настойник. Вкарва Лоренцо в Мондиала едва 15-годишен като пилот на Дерби. На 18 пилотира Хонда. При 250 кубиковите вече е качен на Априлия. Според самия Лоренцо, по времето когато колекционира титли една след друга, отношенията му с родителите вървят все по на зле. Особено тези с баща му, който го съветва да зареже училището.

 

С майка си Мария и сестра си Лаура поддържа добра връзка. Бащата обаче не може да понася създалата се ситуация и критикува lorenzo-4остро своя син в програма на националното радио „Кадена Копе"- „Аматриян му е промил мозъка. Хорхе рискува живота си, докато зад гърба му се влагат пари в недвижима собственост. Не знам къде са приходите на сина ми. Случаите на измамени от агентите си спортисти, растат със бясна скорост..." – коментира Чичо Лоренцо в ефира на медията. „Моят син е като робот изшлайфан във фитнес зала, на който се дават странни продукти. Не знам дали не пробват и допинг върху него."

 

Вместо да заложи на помирението, Лоренцо и мениджърът му, правят още по-сложна тази ситуация. Пилотът спира да говори с баща си през 2006 година. Едва 19 годишен изпраща съобщение до медиите, в което моли „да се затвори веднъж завинаги тази страница от живота му, пълна с фалшива информация". И добавя – „Моят спортен живот е бил и ще бъде винаги дирижиран от професионалисти, на които имам пълно доверие." Този последен аргумент за подкрепа към мениджъра от страна на Лоренцо, прави така, че Аматриян завежда дело срещу Чичо Лоренцо.

 

Следват доста тежки години за младия тогава Хорхе, както на пистата, така и извън нея. През 2008 година обаче пилотът прави равносметка – „Аватриян и Пюг /мениджър на Дани Педроса/ ни използваха за тяхната професионална война. Бях много млад, за да си дам сметка". Подписва с Ямаха и скъсва всякакви отношения с дотогавашната си дясна ръка. През 2009 година, полицията задържа бившия мениджър на Лоренцо, заради заплахи, отправени към няколко пилоти, между които и Хорхе. Според доклада на криминалистите, агентът искал да получи икономическа компенсация от бившите си подопечни, които те в правото си, му отказали.

 

По това време Лоренцо е емблема на Lorenzo's Land и едноличен собственик на фирмата FMT Land 99. Наема друг професионалист, lorenzo-3който да се грижи за сметките му – Маркос Хирш, който преди това също е бил част от екипа на Аматриян. Най-накрая влиза във връзка с баща си, макар че отношенията им продължават да бъдат студени, но коректни.

 

Победата на Лоренцо в Мото GP дойде като топъл дъжд за цяла Испания. Младежът, любител на покера, видеоигрите, Барселона и социалните мрежи, е един от най-сигурните в себе си спортисти на Кралството. След толкова години борба обаче, семейството му продължава да бъде разделено. Бащата Чичо гледа състезанието, в което неговият Хорхе се провъзгласи за шампион, от къщи. В едно малко селце на остров Палма де Майорка. Два кръга преди наследникът му да спечели, мобилният телефон на родителя вече е „запален" от обаждания. Чичо обаче не отговоря на никого в онзи момент.. иска насаме да се наслади докрай на най-сладкия момент в живота си. Този, който му е отнел години работа и амбиция.

 

Майката на Хорхе, Мария гледа гонката също от къщи, „притеснявайки се много". Празнува победата на „Пласа дел Рей" в Палма де Майорка и говори със сина си един час след завършване на състезанието. Миналият четвъртък Мария Гереро запали свещички в местната църква, за да благодари на Всевишния за спечеленото от детето й.

 

Лоренцо няма много приятели при моторите. Тони Елияс му е близък. Съотборникът му от Ямаха, Валентино Роси е един от големите му съперници, въпреки че понякога показват пред публика приятелски жестове. Роси обаче е различен. Излиза нощем и побеждава денем. Хорхе, също като Дани Педроса, винаги е много концентриран върху работата си. Единствената ексцентричност, която си lorenzo-5позволява е по време на празнуването на победите си. Бръсне главите на целия си екип, преоблича се като Супер Марио, танцува рок. „Той е като гъба. Привлича всичко около себе си" – коментира Рабон Форкада, шеф на механиците в Ямаха. „Подписахме с него защото искахме да бъдем подготвени за момента, в който Роси ще ни напусне. Никога не сме знаели кога ще стане това и дали ще ни смени с друг отбор или просто ще се премести във Формула 1, но трябваше да имаме резервен вариянт".

 

Що се отнася до интимния живот на Хорхе, той е много дискретен. Дълго време излиза с едно и също момиче. Казва, че харесва руси жени и неговият идол е Анджелина Джоли. Някои от жълтите списания в Испания му приписват две връзки – Ноеми Перея, която вече позира топлес в едно от най-популярните издания. И Франческа Лукашич, чехкиня и модел, с която работи за спонсора си „Баракудас". Но Хорхе отрича да е истина.

 

Това, което със сигурност е истинско е неговата страст към моторите. Неподправеността му. Чуството му за хумор. Работоспособността му. Както и увереността на спонсорите, че му предстоят още много успехи. Към настоящите 9 официални спонсора, трябва да прибавим още 3 нови, които се присъединиха към „марката Лоренцо" веднага след спечелената първа за него титла в Мото GP. Всички вярваме ,че няма да му е последна.

Add comment
https://jibonbook.com/read-blog/3481 https://www.uniting.zone/read-blog/18591 https://ionooz.com/read-blog/9303 http://www.kuaixin.net/read-blog/713 https://www.probnation.com/read-blog/75845 https://www.qgsocial.space/read-blog/6319 https://romanibook.com/read-blog/4078 https://bicycle.one/read-blog/4809 https://social.abbr.site/read-blog/4549 https://www.rolonet.com/blogs/154555/Kad%C4%B1k%C3%B6y-petek-Temizli%C4%9Fi https://www.lawcodev.com/read-blog/225059 https://workplace.vidcloud.io/social/read-blog/73473 https://khaunda.com/read-blog/2121 https://www.vidagrafia.com/read-blog/61700 https://www.sholltna.com/read-blog/4381 https://bib.az/read-blog/10240 https://ai.ceo/read-blog/12715 https://heroes.app/blogs/144187/Kad%C4%B1k%C3%B6y-petek-Temizli%C4%9Fi https://tweecampus.com/read-blog/16809 http://socialmediascript.aistechnolabs.xyz/read-blog/14043 https://www.palpodia.com/read-blog/14961 http://www.ubom.com/read-blog/64268 https://poetbook.com/read-blog/15408 https://censorshipfree.net/read-blog/3028 https://www.xn--gber-0ra.com/read-blog/16086 https://talkitter.com/read-blog/52953 https://www.ihker.com/read-blog/7335 https://www.ukwomenorg.com/read-blog/5507 https://www.americanwomenorg.com/read-blog/9378 https://www.koreanwomenorg.com/read-blog/4619 https://www.dostally.com/read-blog/109351 https://scrolllink.com/read-blog/55885 https://theavtar.com/read-blog/14242 https://tokemonkey.com/read-blog/86222 https://www.wemurmur.com/read-blog/19070 http://www.barberlife.com/read-blog/74205 https://www.sdssocial.world/read-blog/49929 https://blacksocially.com/read-blog/75402 https://sissycrush.com/read-blog/95236 https://midiario.com.mx/read-blog/9911 https://hissme.com/read-blog/37133 https://wo.lyoncat.com/read-blog/8857 https://advpr.net/read-blog/43837 https://affiliateschools.com/read-blog/15023 https://www.afroshub.com/read-blog/6528 http://www.ubom.com/read-blog/64267 https://www.palpodia.com/read-blog/14959 https://www.sertani.com/read-blog/64993 https://kansabook.com/read-blog/68021 https://www.ekcochat.com/read-blog/15154 https://mykingdomtoken.com/read-blog/36601 https://palscity.com/read-blog/104366 https://www.campusacada.com/blogs/23344/Kad%C4%B1k%C3%B6y-Petek-Temizli%C4%9Fi https://thelittlenet.com/read-blog/3600 https://gezelligkletsen.nl/read-blog/13350 https://social.mactan.com.br/read-blog/87171 https://axisflare.com/read-blog/66100 https://www.didochat.com/read-blog/82439 https://ontimewld.com/read-blog/11978 https://social.wepoc.io/read-blog/20345 https://inobee.com/read-blog/124593 https://waappitalk.com/read-blog/19783 https://ubiz.chat/read-blog/18543 https://jejaringsosial.com/read-blog/10207 https://richonline.club/read-blog/78450 https://socialtak.net/read-blog/48584 http://socialmediascript.aistechnolabs.xyz/read-blog/14041 https://social.studentb.eu/read-blog/39410 https://kemetium.com/read-blog/9610 https://yietnam.com/read-blog/59895 https://justproms.com/read-blog/18610