
Свинско месо, ДА: Чистото свинско месо (каквото е филето или рибицата), съдържа едва 3,4% мазнина – същото количество като едно пилешко бутче и на практика едва половината от една прясна риба тон. Ако насочиш вниманието си към мускулестата част от анатомията на прасето, ще видиш че това е само чисто месо, богато на мазни ненаситени киселини (добри за здравето), основно маслена киселина, чиято пропорция в тоталната маса мазнина на този тип месо е 38% и притежава предимството да регулира метаболизма и телесното тегло. Свинското месо също така съдържа протеини, цинк и желязо, както и витамини от група В.
Присъда: Едно голямо ДА – Винаги и когато се консумира само чистото месо и в рамките на едно балансирано хранене (богато на зеленчуци, плодове и въглехидрати). И разбира се с много движение. Имайте предвид, че нашите прадеди са трябвали да преследват и уловят прасето преди да го сложат на масата.