Анкета

Как се мотивирам за спорт?
 
Банер

Регистрация

Банер
Банер

Автори

Приятели

Вие сте тук:Начало»Fine Line »Food Revolution Day за първи път в България - 19 май
Вторник, 14 Май 2013 21:23

Food Revolution Day за първи път в България - 19 май

От Витаминаспорт
Оценете статията
(2 оценки)
Food Revolution Day за първи път в България - 19 май www.google.es
България ще отбележи за пръв път световния ден за значението на истинската храна. Този ден в годината има за цел да подпомогне образованието на деца и възрастни, за да подобри здравето, живота и бъдещето на милиони хора по света. На 19 Май българската столица ще стане част от глобалното движение Food Revolution Day. Инициативата е на готвача и световна телевизионна звезда Джейми Оливър. През 2012 година на този ден се случиха 1000 събития в 62 държави – от уроци по готвене до гала вечери, училищни празненства, фестивали и пикници! Fine Line, Изкуството на истинската храна и Sage Bistro за пръв път в България ще се присъединят към инициативата на Food Foundation.
Международното движение от готвачи, родители, учители, компании и активисти подкрепя фондацията на Джейми Оливър, която провежда десетки акции по света – от обучение на FoodRevolutionHeroбезработни и социално слаби млади хора, до уроци по готвене за различни възрасти, до кампании за промяна на хранителната политика в училищата и организиране на курсове по градинарство за деца.

 

През 2012 година, средствата на фондацията платиха за кошници с пресни и полезни храни за деца, които сега умеят да готвят прясна и вкусна храна. Всички дейности на фондацията имат за цел да образоват и вдъхновят хората чрез силата на храната и общуването с енергични, знаещи и можещи учители – всички заедно обединяваме силите си за да направим възможно едно глобално движение за истинска храна и здраве!

 

През 2013 всеки дарен долар или лира ще помогне на едно дете в САЩ, Австралия или Англия да учи в програмата Food Education Box programme в училищата. Надяваме се, че до няколко години тези проекти ще стигнат до България – с нашите и вашите усилия!

 

В България Food Revolution Day ще бъде отбелязан за пръв път с благотворителни обяд и вечеря в Sage Bistro, Food_R-1Бистрица (http://www.sage.bg). Ще има много изненади – майстори на здравословна кухня от столицата ще зарадват любителите на истинската храна с вълнуващи кулинарни демонстрации, специални презентации на тема хранене и диетология, ще има също томбола с награди.

 

Най-хубавото е, че за да подкрепите фондацията и мисията да образоваме повече деца за важността на здравословното хранене, само трябва да се обадите и да направите своята резервация! Обяд или вечеря от нас, насладата и гордостта, че сте участвали в Световния Ден на Хранителната Революция е за вас!

За резервации търсете Николай Димитров, 0887 519 779


Fine Line е компания, която интегрира различни подходи за постигане на здравословен начин на живот – консултации, практики и програми за хелтиливинг при хора, които търсят комфорт в съвременното динамично ежедневие.

Мисията на Fine Line е да популяризира здравословния и пълноценен начин на живот. Компанията изповядва философията на хелтиливинг посредством здравословно и балансирано хранене, подходящи физически натоварвания и цялостна грижа за тялото и духа. За повече полезна и любопитна информация, заповядайте на www.fineline.bg.

Add comment