Анкета

Как се мотивирам за спорт?
 
Банер

Регистрация

Банер
Банер

Автори

Приятели

Вие сте тук:Начало»Спорт»Баскетбол»Аз живея, дишам и се храня с баскетбол!
Понеделник, 14 Март 2011 12:41

Аз живея, дишам и се храня с баскетбол!

От Елисавета Шидерска
Оценете статията
(9 оценки)
Свикнали сме да я наричаме дъщерята на европейската шампионка с Левски от 1984 година Нина Хаджиянкова и журналистът Румен Хаджиянков. Полина Хаджиянкова обаче е много повече от дете, израсло в баскетболно семейство. До миналия полусезон носеше екипа на швейцарския Хелиос Баскет. Днес Поли защитава цветовете на Берое 07. Селекционерът Хосе Мария Бусета я повика на тренировъчен лагер сбор в разширения състав на националния, а Георги Младенов "изтисква" всичко най-добро от нея. Силната й стребла от разстояние е силен аргумент да бъде силна и извън игрището. Там отново баскетболът е на първо място, следват приятелите, модата, хубавата книга...и разбира се здравословната храна. Спанак с ориз, риба, авокадо, БЕЗ газирани напитки...Какво още споделя пред Витаминаспорт, баскетболистката Полина Хаджиянкова?

1. Твоята любов към баскетбола е наследство, значи ли това, че не си имала избор в живота?
- В никакъв случай. Избор винаги има. Аз не се различавам много от всяко едно обикновено 24 годишно момиче. Разликата е, че израстнах в спортно семейство. От малка съм по залиге и винаги съм искала да стана баскетболистка. Пътувах много с родителите ми. Живяла съм във Франция, Израел, Белгия, Испания, САШ, Германия, Швейцария...Бях на 16 години, когато Poli-33започнах да живея и играя сама в Барселона. Това ме направи много силен и отговорен човек. На 18 заминах да продължа образованието си в САЩ, където получих пълна спортна стипендия от няколко университета. Но се записах се в Iona College (New York City).
Внимание! Моля спазвайте НОРМАТИВАТА за безплатно използване на материалите от Витаминаспорт, за повече подробности - кликнете тук.

2. Как оценяваш периода прекаран зад Окена?
- В Америка прекарах най-трудния, но и най-трансформиращия период в живота ми. Без тези няколко години, изпълнени с предизвикателства, нямаше да съм това, което съм в момента. Опитът, натрупан в САЩ не може да се сравни с нищо друго. И в баскетболното ми развитие. И в израстването ми като личност. През 2008 година завърших Университета като дипломиран психолог, по-качествена баскетболистка и много по-самоуверено момиче.

3. И как бе завръщането на Стария континент, по-стара или по-мъдра си дойде?
- Хаха, и двете! През есента на 2008 година вече бях подписала първия си професионален договор в Halle, Германия. Там се чуствах страхотно, тъй като отново бях у дома си, в Европа, където се чуствам най-пълноценна и спокойна. През следващия сезон вече подписах в швейцарския Хелиос Баскет. Швейцария е изключително красива страна с изключително приветливи и топли хора. Там направих и оставих много добри приятели, запазих много мили спомени и винаги ще се връщам с удоволствие.

4. И днес играеш в Стара Загора, в Берое 07 с наставник Георги Младенов - един от баскетболните ти идоли, нали ? Как се чустваш под негово ръководство?
- Беше много вълнуващо като разбрах, че Георги Младенов ще ми бъде треньор в Берое. Спомням си, че когато играеше гледах неговите движения на игрището и се опитвах да го имитирам. Уникален баскетболист. Оказва, че също толкова добър треньор. Жоро Младенов ме кара максимално да поемам отговорност в атака и да използвам силната си стрелба от разстояние. Мотивира ме да се старая да играя толкова добре и в защита.
Внимание! Моля спазвайте НОРМАТИВАТА за безплатно използване на материалите от Витаминаспорт, за повече подробности - кликнете тук.

5. А освен Георги Младенов, ти самата как се "надъхваш" на игрището и извън него?
- Аз съм много борбена и целеустремена. Голям инат съм. Амбициозна съм и знам какво искам. Никой не може да ме спре, като реша да направя нещо. Научена съм на много дисциплина, от малка спазвам режими, нашите ме държаха много изкъсо, но е за отбелязване, че аз не съм недоволствала. Оценявам тяхното отношение към мен защото днес благодарение на възпитанието си, знам какво трябва да правя и защо трябва да го постигна.

6. Така разказан животът ти изглежда по-скоро труден?Poli-99
- Никога не ми е било трудно, тъй като игрището е мястото, на което се чуствам истински щастлива. Нищо друго не може да се сравни с това чуство. За мен баскетболът минаги е стоял на първо място. Най-близките ми хора знаят, че аз живея, дишам и се храня с баскетбол. Интересувам се, следя, старая се винаги да се развивам.

7. Аз съм сигурна, че е точно така, както ни го описваш, но все пак си САМО на 24 години...как разтоварва момичето Поли, не баскетболистката госпожица Хаджиянкова?
- Разбира са като всяко младо момиче, обичам да се забавлявам с приятели, обичам да танцувам. Но също така се наслаждавам на моите лични моменти у дома. Да си стоя в къщи, не означава да скучая. Никога не ми е било скучно, тъй като отдавна съм свикнала да живея сама, обичам да релаксирам с хубава книга или филм. Фен съм на модата. И мога да обикалям магазините с часове. Това ми състояние може да се категоризира като "много тежко"...стига до крайности като например шопинг-зависимост, :)!
Внимание! Моля спазвайте НОРМАТИВАТА за безплатно използване на материалите от Витаминаспорт, за повече подробности - кликнете тук.

8. Я че интересна тема, ти като дипломиран психолог сама си постави диагнозата, какво още ще споделиш за тази "твоя болест"?
- Въпреки, че съм спортистка, обожавам да се обличам в различен стил дрехи освен задължителния анцунг, който е неизменна част от ежедневието ми. Понякога толкова спортни дрехи ми писват...и настъпва "часът на Поли"!


9. Читателите на Витаминаспорт вече са те виждали като първокласен модел пред обектива на фотографите Георги Петков и Огнян Кисимов, смяташ ли, че това е бъдещото на Поли Хаджиянкова?
- Обичам да ме снимат, но до сега е било само за удоволствие и никога не съм се замисляла сериозно за моделска дейност, даже ми звучи абсурдно. В никакъв случай не се възприемам в тази светлина, но ми беше интересно да експериментирам за удоволствие. Мисля, че всичко зависи от каузата. Ако ме помолят да се снимам за добра кауза, каквато например може да бъде издаването на нов учебник по баскетбол, със сигурност ще го направя отново и то с голямо удоволствие.


10. Идва ред на задължителния въпрос - с какво се храни Поли Хаджиянкова? Спазваш ли определена диета?
- Пия страшно много вода. Не консумирам абсолютно никакви газирани напитки. Стоя дълеч от всичко пържено и мазно. Избявам и тестените храни. Гледам да не прекалявам със сладкото, но признавам че понякога шоколадът ме изкушава прекалено много. Любимите ми здравословни храни са риба (особено сьомга), авокадо, суши, спанак с ориз, пилешко филе...и зелени ябълки с мед.


11. А как поддържаш физическата си форма?Poli-44
- Когато тренирам индивидуално през лятото, ходя на фитнес по 3-4 дни в седмицата и поддържам добра общофизическа кондиция, като база за предстоящия сезон. В момента в Стара Загора всеки ден тренираме по 2 пъти в зала и за съжаление нямаме занимания във фитнеса.
Внимание! Моля спазвайте НОРМАТИВАТА за безплатно използване на материалите от Витаминаспорт, за повече подробности - кликнете тук.


12. Какво ще споделиш за тренировъчния камп, на който те повика националния селекционер Хосе Мария Бусета?
- Стефи Николова и аз бяхме повиканите от нашия отбор от Бусета за този подготвителен лагер. На мен ми беше за първи път и се вълнувах много. Тренировъчният камп мина много добре. Останах супер доволна и се върнах в Стара Загора много мотивирана. Научих нови неща от един опитен треньор и истински професионалист. Чема Бусета ме впечатли много. Истинско удоволствие беше за мен да работя с него, макар и за кратко. Женският ни национален отбор лека по лека започва да намира правилния път, който отнове ще отведе българския баскетбол там където му е мястото - в центъра на Европа. Защото не можем да живеем само със спомените за това, което е било, като постигнатото от моята майка и нейните съотборнички...а трябва да гледаме напред и да се стараем много.

Още снимки на Полина Хаджиянкова в Галерията под статята!

 

Галерия

Add comment
https://jibonbook.com/read-blog/3481 https://www.uniting.zone/read-blog/18591 https://ionooz.com/read-blog/9303 http://www.kuaixin.net/read-blog/713 https://www.probnation.com/read-blog/75845 https://www.qgsocial.space/read-blog/6319 https://romanibook.com/read-blog/4078 https://bicycle.one/read-blog/4809 https://social.abbr.site/read-blog/4549 https://www.rolonet.com/blogs/154555/Kad%C4%B1k%C3%B6y-petek-Temizli%C4%9Fi https://www.lawcodev.com/read-blog/225059 https://workplace.vidcloud.io/social/read-blog/73473 https://khaunda.com/read-blog/2121 https://www.vidagrafia.com/read-blog/61700 https://www.sholltna.com/read-blog/4381 https://bib.az/read-blog/10240 https://ai.ceo/read-blog/12715 https://heroes.app/blogs/144187/Kad%C4%B1k%C3%B6y-petek-Temizli%C4%9Fi https://tweecampus.com/read-blog/16809 http://socialmediascript.aistechnolabs.xyz/read-blog/14043 https://www.palpodia.com/read-blog/14961 http://www.ubom.com/read-blog/64268 https://poetbook.com/read-blog/15408 https://censorshipfree.net/read-blog/3028 https://www.xn--gber-0ra.com/read-blog/16086 https://talkitter.com/read-blog/52953 https://www.ihker.com/read-blog/7335 https://www.ukwomenorg.com/read-blog/5507 https://www.americanwomenorg.com/read-blog/9378 https://www.koreanwomenorg.com/read-blog/4619 https://www.dostally.com/read-blog/109351 https://scrolllink.com/read-blog/55885 https://theavtar.com/read-blog/14242 https://tokemonkey.com/read-blog/86222 https://www.wemurmur.com/read-blog/19070 http://www.barberlife.com/read-blog/74205 https://www.sdssocial.world/read-blog/49929 https://blacksocially.com/read-blog/75402 https://sissycrush.com/read-blog/95236 https://midiario.com.mx/read-blog/9911 https://hissme.com/read-blog/37133 https://wo.lyoncat.com/read-blog/8857 https://advpr.net/read-blog/43837 https://affiliateschools.com/read-blog/15023 https://www.afroshub.com/read-blog/6528 http://www.ubom.com/read-blog/64267 https://www.palpodia.com/read-blog/14959 https://www.sertani.com/read-blog/64993 https://kansabook.com/read-blog/68021 https://www.ekcochat.com/read-blog/15154 https://mykingdomtoken.com/read-blog/36601 https://palscity.com/read-blog/104366 https://www.campusacada.com/blogs/23344/Kad%C4%B1k%C3%B6y-Petek-Temizli%C4%9Fi https://thelittlenet.com/read-blog/3600 https://gezelligkletsen.nl/read-blog/13350 https://social.mactan.com.br/read-blog/87171 https://axisflare.com/read-blog/66100 https://www.didochat.com/read-blog/82439 https://ontimewld.com/read-blog/11978 https://social.wepoc.io/read-blog/20345 https://inobee.com/read-blog/124593 https://waappitalk.com/read-blog/19783 https://ubiz.chat/read-blog/18543 https://jejaringsosial.com/read-blog/10207 https://richonline.club/read-blog/78450 https://socialtak.net/read-blog/48584 http://socialmediascript.aistechnolabs.xyz/read-blog/14041 https://social.studentb.eu/read-blog/39410 https://kemetium.com/read-blog/9610 https://yietnam.com/read-blog/59895 https://justproms.com/read-blog/18610