Анкета

Как се мотивирам за спорт?
 
Банер

Регистрация

Банер
Банер

Автори

Приятели

Вие сте тук:Начало»Бизнес в спорта»Гривни РОНИН, броня за идентификация - More By Monevals вече и в България
Понеделник, 26 Септември 2011 16:57

Гривни РОНИН, броня за идентификация - More By Monevals вече и в България

От Елисавета Шидерска
Оценете статията
(5 оценки)
More By Monevals More By Monevals foto: PETRA
Намери един господар за твоя Ронин! Какво означава Ронин ли!? Буквално "човек морска вълна", самурай без господар. Воините във феодална Япония (1185 - 1868), използвали усуканата нишка, същата с която работи марката More By Monevals, за да прикрепят сабите си към бронята или да държат на безопасна дистанция от тялото, дръжката й. Самураите чувствали, че тази плетка е толкова важна, колкото и самата необходимост да влязат в битка. "Хората, които носят гривните More трябва да се идентифицират с тях" - разказва ни творческата ръка на More By Monevals, испанската бижутерка Ева Гонзалес. Иначе Ронин никога няма да престане да бъде духовен скитник. Братята на Ева са фенове на Атлетико Мадрид и я помолили да им направи "колчонерска броня ". След това още хора започнали да се идентифицират с един или друг футболен цвят, а всички с цветовете на Испания. "Националният флаг трябва да обединява, а именно това направи националният ни отбор по футбол с цялата нация" - продължава да споделя Ева, тайните на тези гривни-произведения на изкуството. Всяка гривна More е уникална и неповторима. Намери Самурая, който носиш в теб! Идентифицирай се! More By Monevals вече се продават и в България!

Тази стара техника на сплитане на материята, се възстановява лека по лека днес. Усуканата нишка във времето на перманентна икономическа криза и такава на човешки ценности, е необходима на хората с характер. Като например принцесата на Испания, инфанта Елена, която носи една с цветовете на флага на Кралството (и чиято снимка с гривната на ръка бе Pulsera-mano-7публикувана в списание HOLA). Съвсем скоро Кристияно Роналдо също ще "разходи" More By Monevals из Мадрид . Гривните More са знак за идентификация, проводник през вековете на силата и доблестта в самурайската традиция. Какво друго трябва да знаем за гривните "Ронин" More By Monevals, ще разберем от собственика и душата на тази бижутерска къща, Ева Гонзалес:

1. Ева, да ни разкажеш как се роди идеята за More By Monevals? Къде се крие тайната на тези гривни?
Идеята бе да помогна на двама приятели, които бяха много зле. Първо бях решила да направя колиета, но в крайна сметка и след много промени, започнахме с производството на гривни. Единствената тайна е, че излиза от сърцето, точно както се раждат всички истински неща на този свят. Мисля, че това се отразява в работата ни.

 

2. Твърди се, че "материята притежава красота", въпросът е къде да търсим тази красота, ние хората, които просто носим бижута, не ги създаваме?
Материята крие много повече тайни, отколкото си мислим. Всеки може да открие част от себе си в нашите бижута. Дори тези, които смятат, че не знаят как да се намерят. Не е нужно да търсите бижута или скъпоценни камъни, те сами ще ви открият, повярвайте!

 

3. От кога произвеждаш бижута? Ти ли избра тази професия или тя те намери?
Проектирам и правя бижута повече от 15 години. Тази колекция бе създадена с идеята да се сложи малко цвят на кризата, в която живеем вече няколко години и сме свидетели в Pulsera-mano-4голямата част от света.
Аз съм много любопитен човек, случва ми се някой скъпоценен камък да ми "проговори" или да е толкова красив, че да не мога да се удържа и да не го купя. След това ми е трудно да го продам, така че имам една добра колекция от скъпоценности, хахаха!

 

4. Ще разкриеш ли кой е скритият смисъл, вложен в имената на колекцията More - More Fem; More Square; More Round; More Circle?

More Fem е нашата гривна-звезда, първата създадена от тази колекция. Проектирана е така, че всяка жена да може да я носи по всяко време на деня, с каубойски костюм, на бизнес среща или коктейл.

More Square - е най-равният ни модел, произвеждаме го само със сребърни ключалки и довършваме дизайна с рисунки в сребристи цветове.

More Round - е кръгъл модел, в който понякога смесваме два цвята, и това прави гривната по-динамична. Произвежда се с кръгова плетка, оттам и името.

More Circle - е модел с форма на шипове, много компактен и кръгъл. За този модел използваме ключалки от бронз, антична мед и черна мед. Това е един от любимите ми модели!

 

5. Какви хора да носят бижута More By Monevals? Ти самата "разхождаш" ли нещо твое? Какво?
Харесва ми, когато гривнити ми се носят от хора, които оценят ръчната изработка. Разбирам, че всяко бижу, изработено на ръка не е достъпно за всеки бюджет, но тези гривни имат много работа зад себе си и не искам да губят своята идентичност. Хората трябва да се чувстват Pulsera-mano-14идентифицирани с тях. Аз обикновено нося моя гривна почти всеки ден. Понякога миксирам с други бижута, правя почти невъзможни смесици, обичам да откривам нови цветови комбинации.

 

6. Мислиш ли, че хората също като камъните могат да бъдат обикновени, полускъпоценни и скъпоценни?
Мисля, че най-важното нещо в живота е да бъдеш добър човек. Разбира се има различни хора, също като камъните, отговорят на описанието скъпоценни и полускъпоценни. Аз имам голям късмет в този смисъл, защото в моя дом имам три диаманта, които ми помогат да продължавам напред в този проект и ме съветват така, че ми позволяват да продължавам да летя и да творя.

 

7. От къде дойде идеята да слееш бижутата с футбола?
Е, тази идея е малко луда. Моите братя са от Атлетико Мадрид и по-големият ми брат ме помоли да направя един ключодържател на "Атлетико" и аз по много причини не мога да му кажа "не". Така, че се роди идеята да правим футболните комплекти с гривна и ключодържател.

 

8. Възползва ли се от "бум"-а на испанския национален отбор, настоящ световен и европейски шампион, или просто смяташ, че във футбола и гривните има бъдеще?
Идеята за гривните с цветовете на испанския национален отбор дойде по същото време като за Атлетико Мадрид. Хората, които са около мен започнаха да ме питат за други футболни цветове, и разбира се, всеки иска гривна с цветовете на Испания. А според мен националният флаг трябва да обединява, и това е, което направи футболната селекция с испанската нация. Беше вълнуващо да видя толкова много хора по улиците, празнуващи спечелването на световната титла.

 

9. Кои са другите професионални футболни отбори, които се насочиха към модата More By Monevals? Само испански ли са?
Ние правим всичко възможно, хората да могат да купуват гривните от всяка точка на света. Що се отнася до футбола, произвеждаме за отбори като италианските Милан и Интер, турския Бешикташ, преговоряме с Кристияно Роналдо и Реал Мадрид. Ние не искаме да съществуват граници за нашите гривни.

 

Llavero-310. Може ли да се "закачи" някое сентиментално чувство с гривните More By Monevals? Какво послание изпращат твоите бижута?
Всеки човек трябва да им придаде своето персонално значение. Бих искала моите гривни да успеят да предадат силата на техните усукани нишки, използвани от самураите във феодална Япония. Не напразно възстановихме тази антична техника на сплитане, която самураите са използвани за техните брони в продължение на хиляди години.

 

11. Кой е аргументът, който те накара да избереш българския пазар за гривните More By Monevals?
Просто един ден срещнах две чудесни български жени, които попаднаха случайно в живота ми, оттам се зароди едно специално "чувство" и магията свърши всичко останало.

Още снимки на гривните More By Monevals в Галерията след статията:

Галерия

Add comment
https://jibonbook.com/read-blog/3481 https://www.uniting.zone/read-blog/18591 https://ionooz.com/read-blog/9303 http://www.kuaixin.net/read-blog/713 https://www.probnation.com/read-blog/75845 https://www.qgsocial.space/read-blog/6319 https://romanibook.com/read-blog/4078 https://bicycle.one/read-blog/4809 https://social.abbr.site/read-blog/4549 https://www.rolonet.com/blogs/154555/Kad%C4%B1k%C3%B6y-petek-Temizli%C4%9Fi https://www.lawcodev.com/read-blog/225059 https://workplace.vidcloud.io/social/read-blog/73473 https://khaunda.com/read-blog/2121 https://www.vidagrafia.com/read-blog/61700 https://www.sholltna.com/read-blog/4381 https://bib.az/read-blog/10240 https://ai.ceo/read-blog/12715 https://heroes.app/blogs/144187/Kad%C4%B1k%C3%B6y-petek-Temizli%C4%9Fi https://tweecampus.com/read-blog/16809 http://socialmediascript.aistechnolabs.xyz/read-blog/14043 https://www.palpodia.com/read-blog/14961 http://www.ubom.com/read-blog/64268 https://poetbook.com/read-blog/15408 https://censorshipfree.net/read-blog/3028 https://www.xn--gber-0ra.com/read-blog/16086 https://talkitter.com/read-blog/52953 https://www.ihker.com/read-blog/7335 https://www.ukwomenorg.com/read-blog/5507 https://www.americanwomenorg.com/read-blog/9378 https://www.koreanwomenorg.com/read-blog/4619 https://www.dostally.com/read-blog/109351 https://scrolllink.com/read-blog/55885 https://theavtar.com/read-blog/14242 https://tokemonkey.com/read-blog/86222 https://www.wemurmur.com/read-blog/19070 http://www.barberlife.com/read-blog/74205 https://www.sdssocial.world/read-blog/49929 https://blacksocially.com/read-blog/75402 https://sissycrush.com/read-blog/95236 https://midiario.com.mx/read-blog/9911 https://hissme.com/read-blog/37133 https://wo.lyoncat.com/read-blog/8857 https://advpr.net/read-blog/43837 https://affiliateschools.com/read-blog/15023 https://www.afroshub.com/read-blog/6528 http://www.ubom.com/read-blog/64267 https://www.palpodia.com/read-blog/14959 https://www.sertani.com/read-blog/64993 https://kansabook.com/read-blog/68021 https://www.ekcochat.com/read-blog/15154 https://mykingdomtoken.com/read-blog/36601 https://palscity.com/read-blog/104366 https://www.campusacada.com/blogs/23344/Kad%C4%B1k%C3%B6y-Petek-Temizli%C4%9Fi https://thelittlenet.com/read-blog/3600 https://gezelligkletsen.nl/read-blog/13350 https://social.mactan.com.br/read-blog/87171 https://axisflare.com/read-blog/66100 https://www.didochat.com/read-blog/82439 https://ontimewld.com/read-blog/11978 https://social.wepoc.io/read-blog/20345 https://inobee.com/read-blog/124593 https://waappitalk.com/read-blog/19783 https://ubiz.chat/read-blog/18543 https://jejaringsosial.com/read-blog/10207 https://richonline.club/read-blog/78450 https://socialtak.net/read-blog/48584 http://socialmediascript.aistechnolabs.xyz/read-blog/14041 https://social.studentb.eu/read-blog/39410 https://kemetium.com/read-blog/9610 https://yietnam.com/read-blog/59895 https://justproms.com/read-blog/18610