Анкета

Как се мотивирам за спорт?
 
Банер

Регистрация

Банер
Банер

Автори

Приятели

Вие сте тук:Начало»Спорт»Тенис»Новак Джокович - комик, интелигентен и влюбен
Неделя, 22 Май 2011 12:40

Новак Джокович - комик, интелигентен и влюбен Ново

От Елисавета Шидерска
Оценете статията
(1 Оценка)
www.google.es www.google.es
Това накратко е Новак Джокович. Аспирантът за номер едно в световната тенис ранглиста е влюбен в Йелена Ристич, по-голямата от него с една година икономистка, с която живее в Монтекарло. Тайната на успеха на сръбския тенисист има леко ироничен оттенък - съветите, които му помагат са на босненския психолог и негов личен терапевт, Игор Цетоевич. Ноле има всички шансове да измести Рафа Надал от първото място на мъжкия тенис още на "Ролан Гарос". Какъв по-хубав подарък за неговия 24-ти рожден ден, нали!? Йога, персонален треньор, диета, психотерапия, забавление и още за подготовката на родения победител Ноле.
На 22 май Ноле навърши 24 години и е много вероятно празникът да е преминал "съвсем по сръбски". Новак Джокович е една "голяма гнойна пъпка в дупето на Рафа Надал", която вече цял сезон го притеснява с неудобствата си. С неговите 188 сантиметра и 80 килограма е достоен представител на чистата природна сила, както физическа, така и психологическа. Преминава през съперниците си като ураган. Арогантен и саркастичен на корта. И съвсем различен извън него. Хората го обожават. Феновете му смятат, че е симпатичен, комичен novak-djokovic-2009-monte-carlo-3(невероятен имитатор), и много интелигентен ( изпреварва с разлика другите тенисисти от световната ранглиста). С две думи - истински лидер.
Внимание - за безплатно ползване на материалите на Витаминаспорт, консултирай правилата тук!

Освен силата на тенис корта, Новак владее много добре средствата за масова комуникация и социалните мрежи. Факир е на информацията. Съвсем различен в този аспект от колегата си Рафаел Надал, който е известен със своята срамежливост. През изминалата седмица, Ноле записа два зведни моменти. Първо - дефилето като истински манекен, облечен в стилен сив костюм с благотворителна цел. И второ - целувката, която даде на гаджето си Йелена Ристич, като истинска холивудска звезда насред червения килим на кино фестивала в Кан. Стъпка по стъпка, сърбинът трасира пътя към първото място в световния тенис, което може да бъде постигнато още на "Ролан Гарос".

 

Но...добре е да се отбележи, че звездата на Ноле не винаги е блестяла по този начин. Син е на Сърджан, бивш футболист, преквалифициран в инструктор по ски и на Дияна, учителна по физическо възпитание, професионална скиорка и волейболистка, Новак и неговите братя Марко (21) и Джордже (17) са възпитани в любов към спорта. Малкият Ноле започва с тениса още на 4 години, на кортовете, които се намират в близост до планинския ресторант, който поддържа неговата фамилия.

 

Джокович винаги е искал да бъде номер едно и за това още съвсем малък заминава за Германия, където тренира упорито. Тази съвсем няма да е единствената "жертва", която Ноле ще направи в името на спорта. Когато например, му липсва кислород заради синузита, от който страда, се записва на курсове по йога, за да опита да разреши този проблем. Когато не е в добра физическа форма, наема персонален треньор, който му помага за моделира тяло и мускули. През 2005 djokovic_novia_1година се оперира в 4 различни точки на носа, за да разреши веднъж завинаги проблемът със синусите. Възможностите да се изкачва по стълбицата на световния тенис стават все по-големи, но нищо не функционира както трябва ако се прави под напрежение.

 

Докато в живота на Ноле не се появава, както коментират мнозина "авторът на неговото перфектно психологическо състояние", босненецът Игор Цетоевич. "Докторът" както го наричат мнозина в тенис средите, е психологът на сръбския тенисист. Игор също се заема с храненето на Ноле и открива, че Джокович има непоносимост към глутена и зърнените храни. Болестта се нарича "целиакия" и нейното отрицателно въздействие може да се преодолее с промяна в диетата. Това е първото нещо, което Игор прави с храненето на Новак Джокович и след това го води на акупунктура. Слуховете стигат до там, че наричат босненеца "шаман", заради постигнатите чудеса с Ноле. Цетоевич обаче само се усмихва, когато му задават въпроси по тази тема - "Единственото, което правя е, че изслушвам Ноле, когато има проблеми и му предлагам разрешения. Не е нужно да му казвам какво да прави. Идеята е той самият да види и проумее различните опции."

Внимание - за безплатно ползване на материалите на Витаминаспорт, консултирай правилата тук!

Истината е, че този емблематичен босненски лекар, който заздрави психическата сила на Джокович, влиза в живота на тенисиста, когато той преминава през голям семеен конфликт. Гаджето му Йелена е "ябълката на раздора" по онова време. Двамата се познават от малки. И двамата са сърби по националност. Когато започват да излизат като гаджета обаче, точно преди 4 години, родителите на Ноле смятат, че тя ще му пречи по пътя към върха в световния тенис. Забраняват й да ходи на мач и да подкрепя тенисиста. Докато през 2010 година, Новак решава да "тупне по масата" и да заеме страната на любимата си. "Хора сме. Всички имаме проблеми. Ако не си щастлив извън корта, не можеш да бъдеш щастлив, играейки тенис. Много е трудно да разделиш професионалния от личния живот. Посветих целия си живот на този спорт, но съм същата персона на и извън пистата, притежавам само една глава." - коментира самият Джокович веднага след спечелването на Откритото първенство на Австралия в началото на тази година.

 

Днес Ноле, Йелена и пуделчето Пиер живеят под един покрив в луксозен апартамент в Монтекарло, само на 10 минути от тренировъчната база, на която се подготвя сърбинът. Йелена е много сладко момиче, с перфекта усмивка, дискретна и много Novak-Djokovic-models-swimwearамбициозна в своята професия. Родена е на 17 юни в Белград през 1986 година, една година преди самия Ноле. Госпожица Ристич говори перфектно сръбски, английски, френски и италиански. Последният език го научава, докато следва в Университета Бокони в Милано, където се дипломира през 2008 година. Оттогава насам работи в отдела за човешки ресурси в петролната компания "Тамойл" и като стажант в една рекламна агенция в Монако. В момента довършва мастър в Университета в Кралството, специализиран в пазара на луксозни стоки. Обучението никога не й е пречило да подкрепя своя любим. Често се намира във фокуса на камерите по тенис пистите.

 

Родителите на Ноле като, че ли най-сетне започват да я приемат. Или може би са разбрали, че "златната кокошка" Ноле няма да е същият без своята половинка. Фамилия Джокович се възползва много добре от припечеленото от техния първороден син. Другите им две деца също са отдадени на тениса. Притежават 3 ресторанта и едно кафене, които носят фамилното име Джокович в различни градове на Сърбия. Също така организират тенис турнира от веригата на АТР в Белград, чиито права закупиха през 2009 година. Семейството е добре познато в тенис средите, заради своя екстравагантен начин на подкрепа към Ноле. Сърджан, бащата, дори е стигал до там да заплаши сръбски журналист, който критикува най-големия му син. Факт е, че съперничеството между Рафаел Надал и Новак Джокович стигна до там, че в социалните мрежи вече се води дебат - кой е по-добър възпитател Тони Надал или Сърждан Джокович!?

Внимание - за безплатно ползване на материалите на Витаминаспорт, консултирай правилата тук!

Ако външни сили не попречат, Джокович ще има всички предпоставки да се превърне в първа ракета на световния тенис след "Ролан Гарос". И най-хубавото е, че дори феновете на Надал не могат да се "ядосят" на този факт. Просто Ноле печели всички с невероятната си игра.

 

По материали на испанския всекидневник "Ел Мундо"

Add comment




https://jibonbook.com/read-blog/3481 https://www.uniting.zone/read-blog/18591 https://ionooz.com/read-blog/9303 http://www.kuaixin.net/read-blog/713 https://www.probnation.com/read-blog/75845 https://www.qgsocial.space/read-blog/6319 https://romanibook.com/read-blog/4078 https://bicycle.one/read-blog/4809 https://social.abbr.site/read-blog/4549 https://www.rolonet.com/blogs/154555/Kad%C4%B1k%C3%B6y-petek-Temizli%C4%9Fi https://www.lawcodev.com/read-blog/225059 https://workplace.vidcloud.io/social/read-blog/73473 https://khaunda.com/read-blog/2121 https://www.vidagrafia.com/read-blog/61700 https://www.sholltna.com/read-blog/4381 https://bib.az/read-blog/10240 https://ai.ceo/read-blog/12715 https://heroes.app/blogs/144187/Kad%C4%B1k%C3%B6y-petek-Temizli%C4%9Fi https://tweecampus.com/read-blog/16809 http://socialmediascript.aistechnolabs.xyz/read-blog/14043 https://www.palpodia.com/read-blog/14961 http://www.ubom.com/read-blog/64268 https://poetbook.com/read-blog/15408 https://censorshipfree.net/read-blog/3028 https://www.xn--gber-0ra.com/read-blog/16086 https://talkitter.com/read-blog/52953 https://www.ihker.com/read-blog/7335 https://www.ukwomenorg.com/read-blog/5507 https://www.americanwomenorg.com/read-blog/9378 https://www.koreanwomenorg.com/read-blog/4619 https://www.dostally.com/read-blog/109351 https://scrolllink.com/read-blog/55885 https://theavtar.com/read-blog/14242 https://tokemonkey.com/read-blog/86222 https://www.wemurmur.com/read-blog/19070 http://www.barberlife.com/read-blog/74205 https://www.sdssocial.world/read-blog/49929 https://blacksocially.com/read-blog/75402 https://sissycrush.com/read-blog/95236 https://midiario.com.mx/read-blog/9911 https://hissme.com/read-blog/37133 https://wo.lyoncat.com/read-blog/8857 https://advpr.net/read-blog/43837 https://affiliateschools.com/read-blog/15023 https://www.afroshub.com/read-blog/6528 http://www.ubom.com/read-blog/64267 https://www.palpodia.com/read-blog/14959 https://www.sertani.com/read-blog/64993 https://kansabook.com/read-blog/68021 https://www.ekcochat.com/read-blog/15154 https://mykingdomtoken.com/read-blog/36601 https://palscity.com/read-blog/104366 https://www.campusacada.com/blogs/23344/Kad%C4%B1k%C3%B6y-Petek-Temizli%C4%9Fi https://thelittlenet.com/read-blog/3600 https://gezelligkletsen.nl/read-blog/13350 https://social.mactan.com.br/read-blog/87171 https://axisflare.com/read-blog/66100 https://www.didochat.com/read-blog/82439 https://ontimewld.com/read-blog/11978 https://social.wepoc.io/read-blog/20345 https://inobee.com/read-blog/124593 https://waappitalk.com/read-blog/19783 https://ubiz.chat/read-blog/18543 https://jejaringsosial.com/read-blog/10207 https://richonline.club/read-blog/78450 https://socialtak.net/read-blog/48584 http://socialmediascript.aistechnolabs.xyz/read-blog/14041 https://social.studentb.eu/read-blog/39410 https://kemetium.com/read-blog/9610 https://yietnam.com/read-blog/59895 https://justproms.com/read-blog/18610