Анкета

Как се мотивирам за спорт?
 
Банер

Регистрация

Банер
Банер

Автори

Приятели

Вие сте тук:Начало»Стил»Спортни герои»51 гола на сезон за Сергей Георгиев с испанския Канияс
Събота, 05 Февруари 2011 16:28

51 гола на сезон за Сергей Георгиев с испанския Канияс

От Елисавета Шидерска
Оценете статията
(6 оценки)
Foto: PETRA Foto: PETRA
Сергей Сергеев Георгиев също като волейболистката Мирела Пенчева, е от генерацията на младите български спортисти, които зоват „елате ни вижте". Неговото е футбола. Звучи като легенда, но още в корема на майка си е ритал толкова силно, че мъдри хора предсказват, че съдбата на бебето е предопределена – ритни-топвоковец ще е. Едва на 7 години вече е част от детско-юношеската школа на Левски. После преминава в частната футболна школа „Елит", където играе заедно с друг герой на Витаминаспорт – Димитър Конев. Заедно започват авантюрата си ви Испания. Сергей играе при юношите старша възраст на АСД Канияс. Срещаме се в деня, в който Сергей вкара хетрик, а неговият тим победи с 9-3.
Смеем се много когато му казвам, че вече виждам титулярното заглавие на статията – „Филиал на Реал Мадрид бие в стил Барселона". Сергей прибавя, че съвсем не е случаен резултат. Предишният кръг побеждават с 5-1. Отборът, воден от българския треньорски тандем Александър Дюлгеров/Стоян Любомиров винаги има амбиция да побеждава и често го прави с такива съкрушителни за съперниците, резултати.

Надничам зад онова, което се опитва да прикрие леко срамежливия младеж пред мен. В кафенето на спортната база, си взе да пие Sergei-7изотонична напитка веднага след мача. Спечели един куп точки пред човек като мен, който държи на възстановяването след мач повече отколкото на представянето по време на среща. Не че можем да се оплачем от „крилото" на Канияс. Миналият сезон го завършва като голмайстор с 51 попадения, ясно се вижда в статистиката на треньора Дюлгеров.

 

Програмата за компютърна статистика във футбола, която използва българския специалист е последен „писък на модата" в това направление. Имам чуството, че ако поискам от тренера да ми извади кой футболист кога е имал болки в зъба, ще го направи. Схеми, тренировъчни програми, менюта за правилно хранене, тактически упражнения, физическа подготовка, видеоматериали, медицински анализи...всичко това събрано на едно място, в полза и услуга на футболния наставник. Отворих уста при вида на този съвременен и високотехнологичен помощник треньор. И вие ли?

 

Разпитвам Сергей как намира новия си отбор и приемната си страна. „Първото, което ми направи най-голямо впечатление, когато дойдох през 2009 година е дружелюбността на хората. Тук всички са много любезни, отворени, усмихнати. И не ти говоря само за испанците, които работят в клуба. На улицата, в киното, в заведенията, навсякъде те посрещат дружелюбно. Момчетата от отбора също ме приеха много радушно. Алекс твърди, че много рядко един чужденец влиза под кожата на един испанец, а аз съм го постигнал без дори да си дам сметка".

 

Българският футболист изучава 3 години испански език в училището си в София. Предлагам да направим езиковия тест „Марка" и Сергей не се плаши от предизвикателството. Титулярът на първа страница на най-продавания вестник в Испания гласи – „Икер Sergei_-1променя CR7». Освен да ми го преведе обаче, моля Сергей да ми изтълкува значението на това заглавие. «Капитанът на Реал Мадрид си е свършил добре работата. След разговор с Кристияно Роналдо относно неговото провокативно поведение на терена, португалецът си е взел бележка и това си личи защото все още няма жълт картон заради протести». Веднага «стрелям» със следния въпрос – «А ти как се отнясяш с твоите съотборници?» Замисля се преди да ми разкаже следното – «Миналата година най-добрият ми приятел от отбора беше нападателят Диего. Тази година обаче нещата се промениха, сякаш има дуел помежду ни. Аз се опитах да му кажа на няколко пъти, че няма какво да делим и че играем футбол – колективен спорт, но той не сякаш не иска да разбере. Разбирам се чудесно с един от другите двама чужденици, особено с Алекс от Еквадор.»

 

Идва време да поговорим и за свободното време на Сергей – «Прекарвам го предимно в мързелуване». Като чува това, приближилият се потайно «тренер» Дюлгеров възклива «Какви ги говори! Въобще не е мързелив. Напротив. Той е един от най-комплексните и дисциплинирани играчи, които някога съм тренирал. Намам друг футболист в отбора, който така добре да интерпретира що е това тактическа дисциплина на терена. Има страхотни качества и добре «мебелирана глава» /типичен испански израз, който се използва за добре подготвен във всяко отношение човек/.

 

Оказва се, че нашето момче вече мисли за бъдещето си въпреки, че тепърва му предстоят последните изпити и матура, за да завърши Sergei-6средното си образование в България. Сергей упражнява професията помощник-треньор в отбора на 10 годишните футболисти на Канияс – Алевин Е. Естествено приемствеността и тук има своята почва. Човекът, който най-много му помага със съвети и футболни упражнения е вторият треньор на неговия тим – Стоян Любомиров, който също се включва в нашия разговор със следната и много важна забележка – «Това, че клуба от рано подготвя бъдещи треньори е не само похвално, но и много полезно за младежите, които от рано свикват и разбират трудностите и положителните страни на треньорската професия. Пък си е занаят, който усвояваш безплатно

 

Без да забелижим към нашата маса се прибилжава и координаторът на футболен клуб Канияс, Рафа Кано, който подхвърля следното – «Обожавам да слушам вашия език. Още по ми е хубаво да ходя в София». Обръщам любопитни очи към прототипа на Мигел Пардеса в Sergei_-_2Реал Мадрид, само че на ниво филиал на кралския клуб. Оказва се, че светът е малък.

 

Този симатичен и широко усмихнат човек е едно от светилата в леката атлетика на Испания и на всичкото отгоре е добър приятел на наш добър приятел – Хосе Мария Бусета. Селекционерът на женския отбор по баскетбол на България също е запален лекоатлет и връзката му с Рафаел съвсем не е случайна. Но за това друг път. Питам Рафа какво мисли за бъдещата звезда на футбола Сергей Георгиев, а той ми отговаря – «Бъдеща!? Нищо подобно. Този български футболист вече е звезда

 

Отглеждането на една звезда обаче съвсем не е лек процес, особено когато става дума за подрастващ футболист в чужда държава, който живее далеч от родителите си. В нашия случай, за Сергей се грижи цял отряд добри българи. Освен Стоян и Алекс, едно двойно «В» заслужава място не само в сърцето на Сергей, но и тук при нас. Валя и Васко са нещо като приемни родители за младия българин. «Първото и най-важно нещо, което желаем за Сергей е неговите родители да се чустват горди с детето си от това, че добър човек. После идват футболните успехи и всичко, което заобикаля тази игра. За нас какво да ти кажа, където са 2, които вече имаме, там са и 3 деца» - завършва философски Васко и дава думата на съпругата си Валя, която веднага атакувам с въпроса с какво храни нашия футболист? «Яде всичко, не мога да се оплача, че е капризно дете. Единственото, което не обича са маслините».

Sergei_-_3

А сега накъде, малко риторично и като че ли само на себе си, задавам този въпрос!? Но съм чута. «Професионалният футбол ни зове. Пътят, по който сме поели е този, който ще ни отведе там. За тези 2 години откак тренирам Сергей, той напредна много. Няма човек в клуба, който да не е съгласен с това мое твърдение. Остава ни много работа за вършене, но основите са положени. Сергей е комплексен играч, който се научи да играе на всички офанзивни постове еднакво добре. Ако трябва да го сравнявам с някого бих Sergei-8казал, че прилича много на Митко Бербатов, само дето има много хляб да изяде преди да стигне нивото на футболиста на Манчестър Юнайтед» - сентезира Александър Дюлгеров.


Ми ха дано. Успех Сергей!

 

Визитка
Сергей Сергеев Георгиев
Роден на 5 май 1992 година.
Височина – 176 см.
Тегло – 68 кг.
Пост – крило
Голмайстор на АСД Канияс сезон 2009/10 с 51 попадения.

Add comment
https://jibonbook.com/read-blog/3481 https://www.uniting.zone/read-blog/18591 https://ionooz.com/read-blog/9303 http://www.kuaixin.net/read-blog/713 https://www.probnation.com/read-blog/75845 https://www.qgsocial.space/read-blog/6319 https://romanibook.com/read-blog/4078 https://bicycle.one/read-blog/4809 https://social.abbr.site/read-blog/4549 https://www.rolonet.com/blogs/154555/Kad%C4%B1k%C3%B6y-petek-Temizli%C4%9Fi https://www.lawcodev.com/read-blog/225059 https://workplace.vidcloud.io/social/read-blog/73473 https://khaunda.com/read-blog/2121 https://www.vidagrafia.com/read-blog/61700 https://www.sholltna.com/read-blog/4381 https://bib.az/read-blog/10240 https://ai.ceo/read-blog/12715 https://heroes.app/blogs/144187/Kad%C4%B1k%C3%B6y-petek-Temizli%C4%9Fi https://tweecampus.com/read-blog/16809 http://socialmediascript.aistechnolabs.xyz/read-blog/14043 https://www.palpodia.com/read-blog/14961 http://www.ubom.com/read-blog/64268 https://poetbook.com/read-blog/15408 https://censorshipfree.net/read-blog/3028 https://www.xn--gber-0ra.com/read-blog/16086 https://talkitter.com/read-blog/52953 https://www.ihker.com/read-blog/7335 https://www.ukwomenorg.com/read-blog/5507 https://www.americanwomenorg.com/read-blog/9378 https://www.koreanwomenorg.com/read-blog/4619 https://www.dostally.com/read-blog/109351 https://scrolllink.com/read-blog/55885 https://theavtar.com/read-blog/14242 https://tokemonkey.com/read-blog/86222 https://www.wemurmur.com/read-blog/19070 http://www.barberlife.com/read-blog/74205 https://www.sdssocial.world/read-blog/49929 https://blacksocially.com/read-blog/75402 https://sissycrush.com/read-blog/95236 https://midiario.com.mx/read-blog/9911 https://hissme.com/read-blog/37133 https://wo.lyoncat.com/read-blog/8857 https://advpr.net/read-blog/43837 https://affiliateschools.com/read-blog/15023 https://www.afroshub.com/read-blog/6528 http://www.ubom.com/read-blog/64267 https://www.palpodia.com/read-blog/14959 https://www.sertani.com/read-blog/64993 https://kansabook.com/read-blog/68021 https://www.ekcochat.com/read-blog/15154 https://mykingdomtoken.com/read-blog/36601 https://palscity.com/read-blog/104366 https://www.campusacada.com/blogs/23344/Kad%C4%B1k%C3%B6y-Petek-Temizli%C4%9Fi https://thelittlenet.com/read-blog/3600 https://gezelligkletsen.nl/read-blog/13350 https://social.mactan.com.br/read-blog/87171 https://axisflare.com/read-blog/66100 https://www.didochat.com/read-blog/82439 https://ontimewld.com/read-blog/11978 https://social.wepoc.io/read-blog/20345 https://inobee.com/read-blog/124593 https://waappitalk.com/read-blog/19783 https://ubiz.chat/read-blog/18543 https://jejaringsosial.com/read-blog/10207 https://richonline.club/read-blog/78450 https://socialtak.net/read-blog/48584 http://socialmediascript.aistechnolabs.xyz/read-blog/14041 https://social.studentb.eu/read-blog/39410 https://kemetium.com/read-blog/9610 https://yietnam.com/read-blog/59895 https://justproms.com/read-blog/18610